Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Μπιφτέκια με μοτσαρέλα, βασιλικό και λαδολέμονο ντομάτας

Τέλειο πιάτο που συνδυάζει μερικά από τα αγαπημένα μας υλικά. Τα μπιφτέκια με μοτσαρέλα, βασιλικό και λαδολέμονο ντομάτας θα σας συναρπάσουν!

Για τα μπιφτέκια με μοτσαρέλα θα χρειαστείτε

  • 700 γρ. ‏κιμάς ανάμεικτος, από μπούτι και στήθος κοτόπουλου
  • 300 γρ. ‏φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος)
  • 1 ‏αυγό
  • 150 γρ. ‏ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ‏φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. ‏θυμάρι ξερό
  • 60 ml ‏ελαιόλαδο
  • ‏αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 200 γρ. ‏φρέσκια μοτσαρέλα, καλά στραγγισμένη και κομμένη σε 6 φέτες

Για το λαδολέμονο ντομάτας θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. ‏ντομάτες, ξεφλουδισμένες
  • 2 κ.σ. ‏χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. ‏ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κ.γ. ‏ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
  • 60 ml ‏ελαιόλαδο
  • ‏αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ‏φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα

Για το σερβίρισμα

  • 1 ‏ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 1 κ.σ. ‏χυμός λεμονιού
  • 50 γρ. ‏κουκουνάρι, καβουρδισμένο (σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Αδειάζετε το κρεμμύδι με το λάδι σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μοτσαρέλα.
  4. Ζυμώνετε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  5. Λαδώνετε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια.
  6. Πιέζετε το καθένα με το χέρι μας ώστε να πλατύνει, βάζετε στο κέντρο από 1 φέτα μοτσαρέλα και κλείνετε το μείγμα του κιμά για να εγκλωβίσετε το τυρί.
  7. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
  8. Απλώνετε τα μπιφτέκια στο ταψί και ψήνετε για περίπου 15 – 17 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  9. Ρίχνετε στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε την ντομάτα με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ξίδι και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
  10. Αδειάζετε σε μπολ, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το βασιλικό και ανακατεύετε με ένα πιρούνι. (Καλό είναι να μη χτυπήσετε το ελαιόλαδο στον πολυκόφτη μαζί με την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά, γιατί η σάλτσα θα χάσει το έντονο κόκκινο χρώμα της).
  11. Μοιράζετε τα μπιφτέκια στα πιάτα και δίπλα τους βάζετε τις φέτες αβοκάντο.
  12. Σκορπίζετε λίγο από το χυμό λεμονιού και το κουκουνάρι στο αβοκάντο, περιχύνετε με λίγο λαδολέμονο ντομάτας τα μπιφτέκια και σερβίρετε.

mpiftekia-me-motsarela

Πηγή: kathimerini.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend