Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Μπιφτέκια με πουρέ μελιτζάνας

Υπέροχα, μυρωδάτα μπιφτέκια συνοδευόμενα από πουρέ μελιτζάνας!

Για τα μπιφτέκια θα χρειαστείτε

  • 700 γρ. ‏κιμά μοσχαρίσιο, από κιλότο ή σπάλα
  • 1 ‏μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε πολύ ψιλά καρέ
  • 1 ‏μικρή ντομάτα, τριμμένη
  • 50 ml ‏ελαιόλαδο αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 3 κ.σ. ‏φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ‏φύλλα ρίγανης, ψιλοκομμένα, ή 1/2 κ.σ. ξερή
  • 1 κ.σ. ‏ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 ‏χοντρή φέτα ψωμί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένη και καλά στυμμένη
  • 1 γεμάτο φλιτζ. τσαγιού ‏τριμμένος πάγος

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα

  1. Βάζετε τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με ένα πιρούνι.
  2. Τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Για τα μπιφτέκια

  1. Σε μια λεκάνη βάζετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε βρέχοντας κάθε τόσο τα χέρια μας με κρύο νερό.
  2. Πλάθουμε 8 μπιφτέκια, τα βάζετε σε ένα λαδωμένο ταψί, το σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 40 λεπτά, ώστε να σφίξουν και να παγώσουν λίγο, για να κάνουν ωραία κρούστα στο ψήσιμο.

Για τον πουρέ μελιτζάνας

  1. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το γκριλ στην υψηλότερη θερμοκρασία.
  2. Με ένα μαχαίρι τρυπάτε τις μελιτζάνες σε 2 – 3 σημεία την καθεμία.
  3. Τις βάζετε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στην πιο ψηλή σκάλα για 10 – 15 λεπτά, γυρίζοντάς τες συχνά, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει και να σκάσει.
  4. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει, ρίχνετε πασπαλιστά το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα για 2 – 3 λεπτά.
  5. Ρίχνετε το γάλα και το μαστιχόνερο (αν βάλουμε) και ανακατεύετε με το σύρμα, ασταμάτητα, χαμηλώνοντας ελαφρώς τη φωτιά, μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι.
  6. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύουμε έως ότου η μπεσαμέλ δέσει ελαφρώς.
  7. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και καλύπτουμε την μπεσαμέλ με διάφανη μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μη σχηματίσει κρούστα.
  8. Αφήνετε κατά μέρος. Βγάζετε τις μελιτζάνες από το γκριλ, τις αφήνετε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και τις κόβετε κατά μήκος στη μέση.
  9. Με ένα κουτάλι αφαιρείτε τη σάρκα τους, τη βάζετε σε ένα ψιλό σουρωτήρι και την ξεπλένετε κάτω από νερό για να φύγει η «πικρίλα» της.
  10. Προσθέτετε τη σάρκα της μελιτζάνας στη μπεσαμέλ και ανακατεύετε καλά.
  11. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στην φωτιά και μαγειρεύετε τον πουρέ για περίπου 8 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
  12. Αν βάλετε το μαστιχέλαιο, το ρίχνουμε λίγο πριν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Για το ψήσιμο

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C.
  2. Ψήνετε τα μπιφτέκια για 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά.
  3. Σερβίρετε τα μπιφτέκια και συνοδεύετε με τον πουρέ μελιτζάνας και την ωμή σάλτσα ντομάτας σε μπολ.

biftekakia-me-poure-melitzanas

Πηγή: gastronomos.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend