Μπιφτέκια τόνου με ψητά καρότα
Μια καλοκαιρινή πρόταση για ένα ελαφρύ γεύμα , τα μπιφτέκια τόνου με ψητά καρότα είναι απολαυστικά , υγιεινά και πολύ γευστικά !
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C.
- Κόβετε τα καρότα σε μακρόστενες λορίδες (σαν τηγανιτές πατάτες).
- Τα βάζετε σε ένα μπολ κι έπειτα πασπαλίζετε με ελαιόλαδο , αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και ξερό μαϊντανό.
- Ανακατεύετε ώστε να καλυθούν όλα τα καρότα εξ ολοκλήρου.
- Ψήνετε για 20-25 λεπτά ώσπου να καραμελώσουν.
- Στο μεταξύ προχωράτε στη παρασκευή των μπιφτεκιών.
- Βάζετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι πάνω σε υψηλή φωτιά.
- Σε ένα μπολ βάζετε όλα σας τα υλικά και τα ανακατεύετε με το χέρι ώσπου να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Κατεβάζετε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Πλάθετε τα μπιφτέκια σας στο σχήμα που επιθυμείτε κι έπειτα τα βάζετε προσεκτικά να ψηθούν. Έπειτα από 3-4 λεπτά τα γυρίζετετε ώστε να ψηθούν από την άλλη μεριά.
- Θα έιναι έτοιμα όταν θα ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.
- Τέλος σερβίρετε τα καρότα μαζί με μπιφτέκια και γαρνίρετε με 2 κ.σ. μαγιονέζας και λίγο ξερό μαϊντανό.
Συνταγή για μπιφτέκια τόνου με ψητά καρότα
Διαφήμιση