Μπισκότα κανέλας χωρίς ζάχαρη
Αφράτα και μυρωδάτα μπισκότα κανέλας χωρίς ζάχαρη για να πλαισιώσετε τον καφέ σας. Μια συνταγή ελαφριά που δεν απαιτεί ζάχαρη.
Βρες όλες μας οι συνταγές διαίτης εδώ!
Μπισκότα κανέλας χωρίς ζάχαρη
- Χρόνος Προετοιμασίας1 Ώρες
- Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 10 Λεπτά
- Μερίδες20
Για τα μπισκότα κανέλας χωρίς ζάχαρη θα χρειαστείτε
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1 & 1/ 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού στέβια
- 5 κ.σ. λάδι ηλιέλαιο
- 4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αλεύρια, τα 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύετε.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τη σπλέντα μαζί με το λάδι και το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει ξύνοντας με μια σπάτουλα τις πλευρές.
Προσθέτετε τα αυγά, τη βανίλια και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
Προσθέτετε το μείγμα αλευριού και ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει μια απαλή υφή η ζύμη.
Κόβετε τη ζύμη στη μέση και ρολάρετε μέχρι να σχηματίσετε ένα χοντρό κορδόνι, τυλίγετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για 45 λεπτά μέχρι να σφίξει η ζύμη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Αφαιρείτε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά.
Ξετυλίγετε τη ζύμη από τη μεμβράνη και κόβετε τη ζύμη σε δίσκους 1 εκ.
Τοποθετείτε τους δίσκους ζύμης στη λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους.
Ανακατεύετε 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1 κουταλάκι του γλυκού Σπλέντα σε ένα μικρό μπολ και πασπαλίζετε κάθε μπισκότο.
Ψήνετε για 8 λεπτά. Αφαιρείτε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν πριν σερβίρετε.
Πηγή: newsbeast.gr