Λαχταριστά μπισκότα κανέλας με σταφίδες, γεμάτα μυρωδιές. Αποτελούν υπέροχο και ιδανικό κέρασμα για κάθε περίσταση.
Για τα μπισκότα κανέλας θα χρειαστείτε
- 2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- σουσάμι καβουρντισμένο
- 2 1/4 ποτήρια λάδι
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1/5 κούπα σταφίδες μαύρες
- 1 1/4 κούπα κονιάκ
- 1/2 κούπα ούζο
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψί ή τοποθετείτε λαδόκολλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Σε ένα άλλο σκεύος κοσκινίζετε το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την κανέλα και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία και πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε.
- Τοποθετείτε στο ταψί και πασπαλίζετε με σουσάμι από πάνω. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Συνταγή για μπισκότα κανέλας
Πηγή: newsbeast.gr
Διαφήμιση