Μπισκότα καρυδιού γεμιστά με πραλίνα σοκολάτα
Μπισκότα καρυδιού με πραλίνα για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας με μια πλούσια και γευστική παρέα!
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Κοσκινίζετε το αλεύρι, τη μαγιά, την σόδα μαζί και το αλάτι σε ένα μπολ.
- Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο μαζί με τα δύο είδη ζάχαρης, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτετε τα αυγά κι ανακατεύετε καλά.
- Προσθέτετε την βανίλια, το μείγμα με το αλεύρι και ξεκινάτε να ζυμώνετε.
- Βάζετε την βρώμη και το καρύδι ψιλοκομμένο και με απαλές κινήσεις ανακατεύετε.
- Πλάθετε την ζύμη σας σε μπαλάκια στο μέγεθος αυγού και τα πατάτε με το χέρι να γίνουν ελαφρώς επίπεδα.
- Στρώνετε λαδόκολλα σε δύο λαμαρίνες κι αραδιάζετε τα μπισκότα σας σε απόσταση το ένα από το άλλο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Ενώνετε δυο-δυο τα μπισκότα βάζοντας πραλίνα ενδιάμεσα.
- Λιώνετε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί και βουτάτε τα γεμιστά μπισκότα μέχρι την μέση.
- Τα τοποθετείτε σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει καλά η κουβερτούρα και είσαστε έτοιμοι να τα απολαύσετε.
Συνταγή για μπισκότα καρυδιού με πραλίνα
Διαφήμιση