Μπισκότα με κρέμα λεμονιού
Η παρακάτω λιχουδιά είναι τόσο μα τόσο γλυκιά τόσο στο μάτι όσο και στη γεύση που θα σας κάνει να ερωτευτείτε τα μπισκότα με κρέμα λεμονιού !!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 180 C και τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
- Χτυπάτε με το μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν για 3-4 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τον κρόκο αυγού, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμόνι και το αλάτι. Ρυθμίστε το μίξερ στην χαμηλώτερη ταχύτητα που έχει ( 1 ) και προσθέστε το αλεύρι κι ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστούν σβόλοι.
- Μαζέψτε τη ζύμη από τα τοιχώματα. Μην τη ζυμώσετε , απλώς μαζέψτε ελαφρά τη σε μια «μπάλα» .
- Παίρνετε 1 κ.σ. ζύμης (2,5 – 3 εκ. περίπου) και σχηματίζετε μπαλάκια τα οποία τοποθετείτε στο ταψί που έχετε ετοιμάσει αφήνοντας 2,5 – 3 εκ. περίπου απόσταση από το καθένα . Με ένα δαχτύλο που θα έχετε αλευρώσει σχηματίστε μια «λακούβα» στο κέντρο κάθε μπαλίτσας.
- Ψήστε για 18-20 λεπτά μέχρι σχεδόν να έχουν σφίξει τα μπισκότα και να έχει χρυσίσει η επιφάνεια τους.
- Αποσύρετε τα μπισκότα από τον φούρνο. Αν η «λακούβα» στην επιφάνεια τους έχει μειωθεί τότε όσο είναι καυτά , με την πίσω μεριά ενός κουταλιού τα πιέζετε προς τα κάτω ώστε να ανοίξει προκειμένου να χωρέσει 1 κ.γ. κρέμας λεμονιού. Ψήστε για 2 λεπτά ακόμα για να σταθεροποιηθεί η νέα φόρμα του μπισκότου.
- Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: madaboutkitchen
Θέλουμε και τη συνταγή για την κρέμα λεμονιού please!
Βέβαια ! Για να δεις τη συνταγή κάνε κλικ εδώ : http://www.foodmaniacs.gr/recipe/poutigka-lemoni/