Μπισκότα με μέλι και σοκολάτα
Μια συνταγή για πεντανόστιμα με μέλι και σοκολάτα από τον Στέλιο Παρλιάρο.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ που έχουμε στερεώσει σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το μέλι μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να ρευστοποιηθεί το μέλι.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά ώστε να σχηματιστεί μία σφιχτή ζύμη.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μία λαδόκολλα και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος 1 εκ. και σε παραλληλόγραμμο σχήμα.
- Ακουμπάμε τη λαδόκολλα με τη ζύμη πάνω σε μια λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για το γλάσο
- Ανακατεύουμε το ασπράδι, τη ζάχαρη και το λεμόνι με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ένα ρευστό γλάσο.
- Αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια του μπισκότου και ξαναψήνουμε στους 120°C έως ότου το γλάσο σταθεροποιηθεί και πάρει ένα εκρού χρώμα.
- Αποσύρουμε από το φούρνο, βγάζουμε από τη λαμαρίνα το μπισκότο μαζί με τη λαδόκολλα, το αφήνουμε για 3 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και το κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.
- Όταν κρυώσουν εντελώς, τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.
Πηγή: steliosparliaros.gr
Διαφήμιση