Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Μπισκότα σοκολάτας με μαρμελάδα φράουλα

Συνταγή από το Στέλιο Παρλιάρο για γεμιστά μπισκότα με σπιτική μαρμελάδα φράουλα.

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

Για τη μαρμελάδα

  1. Πλένετε τις φράουλες, τις αφήνετε να στεγνώσουν και αφαιρείτε το κοτσάνι.
  2. Αν είναι μικρές, τις αφήνετε ολόκληρες, ενώ αν είναι μεγάλες, τις κόβετε στη μέση.
  3. Τις βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και τις ανακατεύετε απαλά.
  4. Τις αφήνετε για 30-60 λεπτά να μαριναριστούν.
  5. Στο διάστημα αυτό θα βγάλουν τους χυμούς τους και η ζάχαρη θα μισολιώσει.
  6. Τις αδειάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη βανίλια και τις βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου δέσει ελαφρώς το σιρόπι. Αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει.

Για τα μπισκότα

  1. Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ (χρησιμοποιείτε το φτερό) ή με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα.
  2. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο.
  3. Έπειτα την ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3 χλστ. και με ένα κουπ πατ ή με ένα μαχαίρι κόβουμε μπισκότα σε σχήμα της αρεσκείας μας (π.χ. τετράγωνα, στρογγυλά κλπ.).
  4. Tα τοποθετείτε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε μια λαδόκολλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν.
  5. Tα αφήνετε να κρυώσουν καλά.
  6. Γυρίζετε τα μισά από τα μπισκότα ανάποδα, απλώνετε επάνω λίγη μαρμελάδα και κλείνετε με τα άλλα μισά μπισκότα.

mpiskota-sokolata-marmelada-fraoula (1)

 

Πηγή: steliosparliaros.gr

5/5 - (1 vote)

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend