Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Μπισκότα σπιράλ με βανίλια και σοκολάτα

Υπέροχη συνταγή για μπισκότα σπιράλ με βανίλια και σοκολάτα που θα χαρούν τα παιδιά!

Για τα μπισκότα σπιράλ θα χρειαστείτε

  • 230 γρ. ‏βούτυρο (ή μαργαρίνη, κατά προτίμηση με ελαιόλαδο)
  • 230 γρ. + λίγο ακόμα, για την επιφάνεια ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ‏ζάχαρη
  • 100 γρ. ‏κορν φλάουρ
  • 1 κουτάκι ‏σκόνη βανίλιας (ή τα σποράκια από 1 λοβό βανίλιας)
  • 30 γρ. ‏σκόνη κακάο, κοσκινισμένη
  • 2 κ.σ. ‏γάλα
  • λίγη ‏σοκολατένια τρούφα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζετε το μισό βούτυρο ή μαργαρίνη (115 γρ.) και τη μισή ζάχαρη (50 γρ.) και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει καλά το βούτυρο και να μοιάζει με κρέμα.
  2. Προσθέτετε το μισό κορν φλάουρ (50 γρ.) και το μισό αλεύρι (115 γρ.) και ανακατεύετε καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  3. Προσθέτετε τη σκόνη (ή τα σποράκια) βανίλιας και ανακατεύετε καλά. Όσο το μείγμα σφίγγει, μετατρέπεται σε μέτρια ζύμη, την οποία αρχίζετε να ζυμώνω με τα χέρια, μέχρι να γίνει ομοιογενής και να ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα του μπολ.
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με τον ίδιο τρόπο το υπόλοιπο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) με την υπόλοιπη ζάχαρη και όταν αφρατέψουν ρίχνω το υπόλοιπο κορν φλάουρ, το υπόλοιπο αλεύρι και τη σκόνη κακάο. Ζυμώνετε καλά με τον ίδιο τρόπο. Έτσι, έχω δύο διαφορετικές ζύμες, μία βανίλιας και μία κακάο.
  5. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε με τον πλάστη το κάθε μείγμα σε μακρόστενο φύλλο ζύμης και με ένα μαχαίρι το κόβω σε ορθογώνιο κομμάτι με διαστάσεις περίπου 30 x 15 εκ.
  6. Τοποθετείτε το ένα φύλλο ακριβώς επάνω στο άλλο και τα τυλίγετε σε ρολό από την μακριά πλευρά.
  7. Τυλίγετε το ρολό σε διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει καλά.
  8. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνετε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου.
  9. Βγάζετε το ρολό ζύμης από το ψυγείο, αφαιρείτε τη μεμβράνη και με ένα μαχαίρι το κόβετε σε φέτες πάχους 1½ εκ.
  10. Ρίχνετε λίγη τρούφα σε ένα πιατάκι και ρολάρετε τα μπισκοτάκια πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν περιμετρικά με τρούφα.
  11. Αραδιάζετε τα μπισκότα στη λαμαρίνα και την τοποθετείτε στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  12. Ψήνετε τα μπισκότα για 10 – 12 λεπτά.
  13. Τα αφήνετε να κρυώσουν για να σφίξουν καλά και τα σερβίρετε.

mpiskota_spiral_vanilia_sokolata

Πηγή: dinanikolaou.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend