Από τα πιο ωραία μπισκότα που μπορείτε να φάτε είναι τα μπισκότα βουτύρου με καστανή ζάχαρη. Ισορροπημένη γλύκα που θα σας συνοδεύει κάθε στιγμή της ημέρας σαν σνακ!
Για τα μπισκότα βοτύρου με καστανή ζάχαρη θα χρειαστείτε
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 130 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 αυγό
- 40 γρ. γάλα φρέσκο
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- έξτρα καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα ή τριμμένο αμύγδαλο
Εκτέλεση
- Αφού έχετε αφήσει το βούτυρο εκτός ψυγείου για αρκετή ώρα, ρίχνετε όλα τα υλικά στο mixer και ζυμώνετε με το ειδικό εξάρτημα μέχρι να γίνουν ένα.
- Παίρνετε το ζυμάρι, το τοποθετείτε σε διαφανή μεμβράνη, το πατάτε λίγο με το χέρι μας να απλώσει και το τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Βγάζετε το ζυμάρι από το ψυγείο, παίρνουμε μικρές ποσότητες και πλάθετε στρογγυλά μπισκοτάκια με το χέρι.
- Τοποθετείτε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και απλώνετε τα μπισκότα.
- Αλείφετε τα μπισκότα με λίγο νερό και πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη ή αν θέλουμε με τριμμένο αμύγδαλο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 με αέρα και ψήνετε τα μπισκότα για 25 με 30 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
Πηγή: sintagespareas.gr
Διαφήμιση