Μπισκότα βουτύρου με μόνο 3 υλικά!
Αν ψάχνετε, ιδιαίτερα, βουτυρένια και με γιορτινή διάθεση μπισκότα βουτύρου που να λιώνουν στο στόμα τότε συνεχίστε για να δείτε τη συνταγή! Και φυσικά με μόνο 3 υλικά!!!
Ψάχνεις για γλυκά μπισκότα με λίγες θερμίδες; Σου έχουμε την κατάλληλη συνταγή: Μαλακά μπισκότα διαίτης με σοκολάτα και μόνο 55 θερμίδες!
Βρες όλες μας τις συνταγές με μπισκότο εδώ.
Μπισκότα βουτύρου με 3 υλικά
- Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος55 Λεπτά
- Μερίδες30 μπισκότα περίπου
Για τα μπισκότα βουτύρου με 3 υλικά θα χρειαστείτε
- 2 φλ. βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
- 1 φλ. καστανή ζάχαρη
- 4 1/2 φλ. αλεύρι
- Προαιρετικά : διακοσμητική τρούφα
- 2 φλ. βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
- 1 φλ. καστανή ζάχαρη
- 4 1/2 φλ. αλεύρι
- Προαιρετικά : διακοσμητική τρούφα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 C. Σε ένα μακρόστενο ταψί τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη και τα ανακατεύετε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτετε 3 1/2 φλ. αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνετε 1/2 φλ. αλεύρι στον πάγκο εργασίας σας. Πλάθετε την ζύμη σας με τα χέρια και παράλληλα προσθέτετε το 1/2 φλ. αλεύρι ώσπου να έχετε μια μαλακή ζύμη. Η υφή της ζύμης πρέπει να είναι μαλακή ,ελαστική και να μην κολλάει. Ανάλογα την υφή της ζύμης , μπορεί να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε όλο το αλεύρι.
Σχηματίστε τη ζύμη σε μπάλα, τυλίξτε τη σφιχτά και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Πλάθετε τη ζύμη ώστε να έχει πάχος 1,3 εκ. Στο σημείο αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουπάτ σε διάφορα σχήματα όπως δεντράκια , νιφάδες χιονιού κ.α. Επίσης προαιρετικά προσθέτετε και τις διακοσμητικές τρούφες για να δώσετε λίγο χρώμα.
Τοποθετείστε κάθε μπισκότο στο ταψί και φροντίστε το καθένα να έχει 5 εκ απόσταση από το καθένα.
Ψήνετε για 15-20 λεπτά μέχρι οι άκρες των μπισκότων να πάρουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα. Αν τα μπισκότα σας έχουν μικρότερο σχήμα ψήνετε για λιγότερο χρόνο και αντίστροφα για περισσότερο αν είναι μεγαλύτερου μεγέθους.
Αφήστε τα σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
αντι για βουτυρο μπορω να βαλω μαργαρινη η φυτινη?
Φυσικά και μπορείς απλά το συνίσταται το βούτυρο γιατί έχει πιο πλούσια γεύση!!!