Μπισκότα βρώμης με γλάσο
Αυτό το υγρό κέικ θα σας κάνει να αναθεωρήσετε όλα όσα ξέρετε για τα κλασικά κέικ! Μια υπέροχη συνταγή για ένα κέικ, κάθε κομμάτι του οποίου, σας απογειώνει. Εύκολο στην παρασκευή του, εντυπωσιακό στην όψη αλλά και στη γεύση αφού το ζαχαρούχο γάλα δένει τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά.
Μπισκότα βρώμης με γλάσο
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
- Μερίδες20 περίπου
Για τα μπισκότα βρώμης με γλάσο θα χρειαστείτε
Υλικά για τα μπισκότα βρώμης
- 2 φλιτζ. βρώμη αλεσμένη στο μούλτι
- 2 φλιτζ. αλεύρι
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 φλιτζ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαλακωμένο
- 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζ. σταφίδες ή σταγόνες σοκολάτας
Υλικά για το γλάσο
- 2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
- 1 1/2 κ.γ. γάλα
- 1 κ.γ. ζεστό νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180˚C.
Θρυμματίζετε τη βρώμη ώστε να γίνει πούδρα σε ένα μούλτι.
Προσθέστε τη βρώμη, το αλεύρι, την κανέλα , το μπέικιν πάουντερ και το μοσχοκάρυδο σε ένα μπολ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με ένα μίξερ μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Κατόπιν προσθέστε τις ζάχαρες και χτυπήστε μέχρι η υφή να γίνει αφράτη. Τέλος προσθέστε τη βανίλια και τα αυγά (1 κάθε φορά) και χτυπήστε το μείγμα ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίξτε το στερεό μείγμα στο υγρό (χωρισμένο σε 1/3 κάθε φορά) και ανατακατέψτε ώστε να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί η ζύμη σας.
Ρίξτε μέσα τις σταφίδες ή τις σταγόνες σοκολάτας.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, πάρτε 1 κ.σ. από το μείγμα σας και σχηματίστε ένα μπισκότο. Τοποθετήστε το σε ένα ταψί στην επιφάνεια του οποίου έχετε απλώσει λαδόκολλα.
Αφού το κάνετε αυτό για όλη τη ζύμη ψήστε τα μπισκότα στο φούρνο για 12-15 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα. βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως όσο εσείς φτιάχνετε το γλάσο.
Για το γλάσο
Σε ένα βαθύ μπολ αναμείξτε τη ζάχαρη, το γάλα και το ζεστό νερό.
Όταν τα μπισκότα σας είναι έτοιμα, βουτήξτε κάθε μπισκότο στο γλάσο ή με ένα πινέλο μαγειρικής αλείψτε το πάνω μέρος κάθε μπισκότου με το γλάσο.
Αφήστε το γλάσο να σκληρύνει πάνω στα μπισκότα περιμένοντας για 10 λεπτά ή και περισσότερο αν κρίνετε ότι χρειάζεται.