Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Μπισκότο ταψιού με βουτυρόκρεμα

Το μπισκότο ταψιού είναι μια εναλλακτική τούρτα για όσους αγαπάνε το μπισκότο σε όλες του τις εκφάνσεις. Θα εντυπωσιάσει και σίγουρα θα φαγωθεί και δε θα μείνει ούτε ψίχουλο !

[ingredients]

[ingredients2]

Για το μπισκότο

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί (20 εκ).
  2. Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να γίνουν κρέμα για 2 λεπτά  κι έπειτα προσθέτετε το αυγό, τον κρόκο και τη βανίλια.
  3. Προσθέστε τα στερεά υλικά και αναμείξτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα για να ενσωματώσετε 2 κ.σ. κουβερτούρας σε σταγόνες.
  4. Βάζετε τη ζύμη σας στο ταψί και την πιέζετε προς τα κάτω για να έχει μια όμορφη και λεία επιφάνεια.
  5. Πασπαλίζετε τα υπόλοιπα 2 κ.σ. σοκολάτα σε σταγόνες και πιέζετε ελαφρά προς τη ζύμη.
  6. Ψήνετε για 22-25 λεπτά. Αφήστε το μπισκότο να κρυώσει τελείως και έπειτα περάστε με ένα κοφτερό μαχαίρι την περίμετρό του ώστε να ξεφορμάρετε ευκολότερα. Η χρήση μιας σπάτουλας θα βοηθήσει στη μεταφορά του μπισκότου σε μια πιατέλα.

Για την βουτυρόκρεμα:

  1. Χτυπάτε με το μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα και προσθέτετε γάλα μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή υφή.
  2. Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμείτε το μπισκότο σας περιμετρικά. Τέλος πασπαλίζετε με πολύχρωμες τρούφες.

Συνταγή για μπισκότο ταψιού με βουτυρόκρεμα

foodmaniacs.gr

Με αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: garnishandglaze.com

3/5 - (2 votes)

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend