Μία ενδιαφέρουσα συνταγή, το μπισκοτογλυκό μόκα με σαντιγί και σοκολάτα θα σας συναρπάσει από την πρώτη μπουκιά!
Για το μπισκοτογλυκό μόκα με σαντιγί και σοκολάτα θα χρειαστείτε
- 225 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι εσπρέσο μόκα λάτε παγωμένο ή 1 φλιτζάνι στιγμιαίο καφέ με λίγο γάλα παγωμένο
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 4 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
- 2 συσκευασίες μπισκότα πτι-μπερ
- 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το τυρί κρέμα και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει.
- Στο τυρί κρέμα προσθέτετε τον παγωμένο καφέ και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
- Στη συνέχεια, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί με ένα φλιτζάνι άχνη ζάχαρη.
- Ρίχνετε τη μισή ποσότητα σαντιγί στο μείγμα με το τυρί κρέμα και μόκα. Ανακατεύετε απαλά διπλώνοντας με μια σπάτουλα.
- Τέλος προσθέστε το κακάο πασπαλισμένο και ανακατεύετε απαλά άλλη μια φορά.
- Καλύψτε τον πάτο μιας φόρμας με μπισκότα πτι-μπερ.
- Απλώστε τη μισή ποσότητα από το μείγμα με μόκα πάνω από τα μπισκότα. Πασπαλίστε με σταγόνες σοκολάτας. Απλώστε μια στρώση σαντιγί.
- Συνεχίζετε το χτίσιμο του γλυκού βάζοντας τις στρώσεις ως εξής: μία στρώση μπισκότα, μία στρώση από την κρέμα με μόκα, σταγόνες σοκολάτας, σαντιγί.
- Τέλος πασπαλίστε με τις σταγόνες σοκολάτας και αφήστε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
Πηγή: newsbeast.gr
Διαφήμιση