Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με 4 γεύσεις

Ένα δροσερό μπισκοτογλυκό ψυγείου με 5 μόνο υλικά! Το σοκολατένιο αυτό γλυκό έχει βάση μπισκότου, κρέμα φυστικοβούτυρου, σάλτσα καραμέλας με φιστίκια, και τέλος με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος.

[ingredients]

[ingredients2]

[ingredients3]

[ingredients4]

Εκτέλεση

Για τη βάση μπισκότου

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. βαθμούς
  2. Βουτυρώνετε καλά ένα ταψί 25×30 εκ. περίπου.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύτε καλά με το χέρι τα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο, και τη μαύρη ζάχαρη.
  4. Τα αδειάζετε στο ταψί, τα απλώνετε καλά, και τα πατάτε με ένα ποτήρι να κάτσουν καλά.
  5. Ψήνετε για 10-12 λεπτά. Το αφαιρείτε από το φούρνο, και αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Για τη κρέμα φυστικοβούτυρου

  1. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το φυστικοβούτυρο με το βούτυρο, μαζί μέχρι να αφρατέψει.
  2. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη άχνη, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
  3. Την απλώνουμε πάνω στη βάση μπισκότου, και το τοποθετούμε στην κατάψυξη έως ότου κάνουμε την καραμέλα.

Για τη  σάλτσα καραμέλας

  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το αλάτι, και το νερό.
  2. Βράζετε σε δυνατή φωτιά χωρίς ανακάτεμα έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 160° C. βαθμούς περίπου, και πάρει ένα σκούρο χρυσαφή χρώμα.
  3. Αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε αμέσως την κρέμα γάλακτος, και το βούτυρο. Προσέχετε διότι θα φουσκώσει αρκετά.
  4. Ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν, και να γίνει μια λεία σάλτσα. (Σε περίπτωση που πετρώσει πέφτοντας η κρέμα γάλακτος, ξαναβάζετε λίγο στη φωτιά ανακατεύοντας να λιώσει).
  5. Αφήνετε να κρυώσει, προσθέτετε το φιστίκι και ανακατεύετε πολύ καλά.
  6. Αδειάζετε το μίγμα επάνω στην κρέμα φυστικοβούτυρου, και την απλώνετε με σπάτουλα.
  7. Το βάζετε στο ψυγείο έως ότου κάνετε την γκανάζ.

Για την επικάλυψη γκανάζ

  1. Λιώνετε την κουβερτούρα γάλακτος με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Ανακατεύετε καλά, και την απλώνετε με μια σπάτουλα επάνω στην καραμέλα.
  3. Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει. Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια, και σερβίρετε.

μπισκοτογλυκό ψυγείου

Συνταγή για μπισκοτογλυκό ψυγείου

Πηγή: papatrexas.com

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend