Μπισκοτοβούτυρο ή αλλιώς cookie butter με 4 υλικά
Η νέα τάση που έχει τρελάνει την Αμερική , το μπισκοτοβούτυρο , είναι ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας καθώς πρόκειται για μια αλοιφή με την υφή του φυστικοβούτυρου αλλά τη γεύση ζύμης μπισκότου.
Θα γίνει ανάρπαστο !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Βάζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ για να γίνουν πούδρα.
- Αν τα μπισκότα που χρησιμοποιήσετε έχουν γέμιση καλό είναι να την αφαιρέσετε.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα , το γάλα εβαπορέ κι ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε 1/2 κούπα από το μείγμα στα μπισκότα και ανακατέψτε μέχρι να βραχούν όλα τα μπισκότα. Συνεχίστε να προσθέτετε σταδιακά.
- Ανάλογα με το πόσο ξηρά ή όχι είναι τα μπισκότα θα δείτε πόσο υγρό θα χρειαστείτε. Παραδείγματος χάριν τα μπισκότα πτι μπερ δε θα χρειαστούν τόσο όσο τα μπισκότα Ορεο επομένως θα δείτε με το μάτι πόσο υγρό χρειάζεται.
- Μόλις έχετε ανακατέψει καλά το βούτυρο το αφήνετε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.
- Στο σημείο αυτό μπορείτε να σταματήσετε γιατί το βούτυρο θα είναι πεντανόστιμο.
- Αν θέλετε να δώσετε μια πιο λεία υφή στο βούτυρο για να μπορέσετε να βουτάτε πράγματα μέσα , βγάλτε το βούτυρο απ’ το ψυγείο και προσθέστε μικρές ποσότητες νερού ξεκινώντας με 1/8 της κ.γ. . Στην αρχή θα φαίνεται ότι δεν απορροφάται το νερό από το μπισκοτοβούτυρο αλλά συνεχίστε το ανακάτεμα. Θα αντιληφθείτε ότι η υφή του θα αρχίσει να γίνεται πιο μαλακή όσο προσθέτετε νερό. Συνεχίστε να αανακατεύετε κ να προσθέτετε νερό και βάλτε το ξανά στο ψυγείο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γεύση μπισκότου θέλετε ανάλογα με τη γεύση που σας αρέσει. Διατηρείστε το στο ψυγείο σε δοχείο που κλείνει καλα για δέκα μέρες ( αν και δε νομίζουμε ότι θα μείνει μέχρι τότε! )
Πηγή : foodmaniacs
Με έμπνευση και φωτογραφία από: lifehacker