Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Μπισκοτοβούτυρο ή αλλιώς cookie butter με 4 υλικά

Η νέα τάση που έχει τρελάνει την Αμερική , το μπισκοτοβούτυρο , είναι ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας καθώς πρόκειται για μια αλοιφή με την υφή του φυστικοβούτυρου αλλά τη γεύση ζύμης μπισκότου.

Θα γίνει ανάρπαστο !

Για το μπισκοτοβούτυρο θα χρειαστείτε:

  • 2 κούπες ‏Τρίμματα μπισκότου της επιλογής σας
  • 1/2 κούπα ‏Βούτυρο
  • 1/2 κούπα ‏Ζαχαρούχο γάλα
  • 1/4 της κούπας ‏Γάλα εβαπορέ
  • ‏Νερό όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ για να γίνουν πούδρα.
  2. Αν τα μπισκότα που χρησιμοποιήσετε έχουν γέμιση καλό είναι να την αφαιρέσετε.
  3. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα , το γάλα εβαπορέ κι ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέστε 1/2 κούπα από το μείγμα στα μπισκότα και ανακατέψτε μέχρι να βραχούν όλα τα μπισκότα. Συνεχίστε να προσθέτετε σταδιακά.
  5. Ανάλογα με το πόσο ξηρά ή όχι είναι τα μπισκότα θα δείτε πόσο υγρό θα χρειαστείτε. Παραδείγματος χάριν τα μπισκότα πτι μπερ δε θα χρειαστούν τόσο όσο τα μπισκότα Ορεο επομένως θα δείτε με το μάτι πόσο υγρό χρειάζεται.
  6. Μόλις έχετε ανακατέψει καλά το βούτυρο το αφήνετε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.
  7. Στο σημείο αυτό μπορείτε να σταματήσετε γιατί το βούτυρο θα είναι πεντανόστιμο.
  8. Αν θέλετε να δώσετε μια πιο λεία υφή στο βούτυρο για να μπορέσετε να βουτάτε πράγματα μέσα , βγάλτε το βούτυρο απ’ το ψυγείο και προσθέστε μικρές ποσότητες νερού ξεκινώντας με 1/8 της κ.γ. . Στην αρχή θα φαίνεται ότι δεν απορροφάται το νερό από το μπισκοτοβούτυρο αλλά συνεχίστε το ανακάτεμα. Θα αντιληφθείτε ότι η υφή του θα αρχίσει να γίνεται πιο μαλακή όσο προσθέτετε νερό. Συνεχίστε να αανακατεύετε κ να προσθέτετε νερό και βάλτε το ξανά στο ψυγείο.

mpiskotovoutyro.jpgf

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γεύση μπισκότου θέλετε ανάλογα με τη γεύση που σας αρέσει. Διατηρείστε το στο ψυγείο σε δοχείο που κλείνει καλα για δέκα μέρες ( αν και δε νομίζουμε ότι θα μείνει μέχρι τότε! )

 

Πηγή : foodmaniacs

Με έμπνευση και φωτογραφία από: lifehacker

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend