Μπραουνομπισκότο!
Τα αγαπημένα μας γλυκά φούρνου συνθέτουν το μπραουνομπισκότο !
Τα όνειρα μας βγαίνουν αληθινά !
Για το μπισκότο θα χρειαστείτε:
- 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
- 1/4 της κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 αυγά μεγάλα
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
- 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κούπες κουβερτούρα σοκολάτας σε σταγόνας
Για τη ζύμη μπράουνις θα χρειαστείτε:
- 1 κούτι έτοιμο μείγμα μπράουνις
- 1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 αυγά μεγάλα
- 1/3 της κούπας + 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C και βουτυρώνετε ένα ταψί 30 εκ.
- Σ’ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν για 2 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Όσο ανακατεύετε προσθέστε το αλεύρι ,το baking powder και το αλάτι. Στη συνέχεια ενσωματώνετε τη κουβερτούρα σοκολάτας σε σταγόνες.
- Σ’ένα μπολ ανακατεύετε με σύρμα το μείγμα για μπράουνις με το αλεύρι. Προσθέτετε τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρετε τη ζύμη μπισκότου στο ταψί και δώστε σχήμα με τα χέρια σας. Συνεχίζετε με τη ζύμη για το μπράουνις. Αν θέλετε με ένα κουπάτ ή με ένα καπάκι αλάξτε τις ζύμες σε κάποια σημεία του μπισκότου με το μπράουνις.
- Ψήνετε για 25 λεπτά και το αφήνετε στο ταψί να κρυώσει.
- Σερβίρετε σε μερίδες με μια μπάλα παγωτό και σιρόπι σοκολάτας.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: delish.com
Διαφήμιση