Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Μπριζόλες χοιρίνες με σάλτσα μουστάρδας

Φτιάξτε ένα υπέροχο πιάτο για το μεσημεριανό τραπέζι για όλη την οικογένεια. Χοιρινές μπριζόλες ζουμερές, »βουτηγμένες» σε σάλτσα μουστάρδας!

Για τις μπριζόλες θα χρειαστείτε

  • ‏6 χοιρινές μπριζόλες

Για τη μαρινάδα θα χρειαστείτε

  • 1 λίτρο ‏κόκκινο κρασί
  • 4 σκελίδες ‏σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 1 μεγάλο ‏κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 4 κλαράκια ‏σέλινο χοντροκομμένα
  • 1 ‏καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. ‏κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 1 κλαράκι ‏κανέλα
  • ‏αλάτι
  • ‏πιπέρι

Για το άλειμμα της μπριζόλας θα χρειαστείτε

  • 4 κ.σ. ‏μουστάρδα
  • 4 κ.σ. ‏πετιμέζι

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα

  1. Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε μέσα τα μπριζολάκια ολόκληρα, ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το αλάτι και περιχύνετε με το κόκκινο κρασί.
  2. Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 8 ώρες μέσα στο ψυγείο γυρίζοντας το που και που για να μαριναριστεί το ίδιο καλά παντού.
  3. Όσο μαρινάρεται ετοιμάστε το μείγμα για το άλειμμα του κρέατος στο φούρνο. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα μαζί με το πετιμέζι.
  4. Αν χρειαστεί να τα ζεστάνετε για να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Αφήστε το μείγμα να περιμένει.
  5. Όταν περάσει η ώρα βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, σκουπίζετε, αλατίζετε καλά απ’ όλες τις μεριές και βάζετε ακόμα λίγο πιπέρι. Σουρώνετε τη μαρινάδα και τη κρατάτε σε ένα δοχείο.
  6. Αλείφετε τις μπριζόλες με το μείγμα μουστάρδας πετιμεζιού με τη βοήθεια ενός πινέλου.
  7. Τις βάζετε στο ταψί και γύρω – γύρω σκορπάτε τα δαμάσκηνα. Αδειάζετε 1 ½ νεροπότηρο μαρινάδα μέσα στον πάτο του ταψιού, το βάζετε στο φούρνο σκεπασμένο με λαδόκολλα και το ψήνετε για περίπου 1 ½ ώρα στους 180 βαθμούς.

Για το άλειμμα της μπριζόλας

  1. Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το ψήνετε ακόμα για 1 ώρα και μέχρι το κρέας να γίνει απαλό και τρυφερό.
  2. Αν η μαρινάδα εξατμιστεί προσθέστε λίγη ακόμα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος αλείφετε το με το μείγμα μουστάρδας, πετιμεζιού κάθε 1 ώρα περίπου.

Για το ψήσιμο

  1. Όταν ετοιμαστεί το σερβίρετε ολόκληρο σε πιατέλα και το γαρνίρετε με τα ψημένα δαμάσκηνα. Σουρώνετε τη σάλτσα που μαζεύτηκε στο ταψί και τη βάζετε σε σαλτσιέρα να συνοδεύσει τις μπριζόλες.
  2. Αν θέλετε προσθέστε στη μαρινάδα και 2 φύλλα δάφνης.

χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδαΠηγή: newsbeast.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend