Μπριζόλες χοιρίνες με σάλτσα μουστάρδας
Φτιάξτε ένα υπέροχο πιάτο για το μεσημεριανό τραπέζι για όλη την οικογένεια. Χοιρινές μπριζόλες ζουμερές, ”βουτηγμένες” σε σάλτσα μουστάρδας!
Για τις μπριζόλες θα χρειαστείτε
- 6 χοιρινές μπριζόλες
Για τη μαρινάδα θα χρειαστείτε
- 1 λίτρο κόκκινο κρασί
- 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 4 κλαράκια σέλινο χοντροκομμένα
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1 κ.γ. κόκκους μαύρου πιπεριού
- 1 κλαράκι κανέλα
- αλάτι
- πιπέρι
Για το άλειμμα της μπριζόλας θα χρειαστείτε
- 4 κ.σ. μουστάρδα
- 4 κ.σ. πετιμέζι
Εκτέλεση
Για τη μαρινάδα
- Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε μέσα τα μπριζολάκια ολόκληρα, ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το αλάτι και περιχύνετε με το κόκκινο κρασί.
- Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 8 ώρες μέσα στο ψυγείο γυρίζοντας το που και που για να μαριναριστεί το ίδιο καλά παντού.
- Όσο μαρινάρεται ετοιμάστε το μείγμα για το άλειμμα του κρέατος στο φούρνο. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα μαζί με το πετιμέζι.
- Αν χρειαστεί να τα ζεστάνετε για να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Αφήστε το μείγμα να περιμένει.
- Όταν περάσει η ώρα βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, σκουπίζετε, αλατίζετε καλά απ’ όλες τις μεριές και βάζετε ακόμα λίγο πιπέρι. Σουρώνετε τη μαρινάδα και τη κρατάτε σε ένα δοχείο.
- Αλείφετε τις μπριζόλες με το μείγμα μουστάρδας πετιμεζιού με τη βοήθεια ενός πινέλου.
- Τις βάζετε στο ταψί και γύρω – γύρω σκορπάτε τα δαμάσκηνα. Αδειάζετε 1 ½ νεροπότηρο μαρινάδα μέσα στον πάτο του ταψιού, το βάζετε στο φούρνο σκεπασμένο με λαδόκολλα και το ψήνετε για περίπου 1 ½ ώρα στους 180 βαθμούς.
Για το άλειμμα της μπριζόλας
- Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και το ψήνετε ακόμα για 1 ώρα και μέχρι το κρέας να γίνει απαλό και τρυφερό.
- Αν η μαρινάδα εξατμιστεί προσθέστε λίγη ακόμα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος αλείφετε το με το μείγμα μουστάρδας, πετιμεζιού κάθε 1 ώρα περίπου.
Για το ψήσιμο
- Όταν ετοιμαστεί το σερβίρετε ολόκληρο σε πιατέλα και το γαρνίρετε με τα ψημένα δαμάσκηνα. Σουρώνετε τη σάλτσα που μαζεύτηκε στο ταψί και τη βάζετε σε σαλτσιέρα να συνοδεύσει τις μπριζόλες.
- Αν θέλετε προσθέστε στη μαρινάδα και 2 φύλλα δάφνης.
Πηγή: newsbeast.gr
Διαφήμιση