Brownies με αλατισμένη καραμέλα!
Ένα εύκολο μεν, αλλά πραγματικά απίστευτα γευστικό brownie! Η αλατισμένη καραμέλα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια στα γλυκά και δε θα μπορούσε να παραληφθεί και από τα brownies! Εξαιρετική συνταγή που θα φτιάξετε ξανά και ξανά και ξανά.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175C.
- Λιώνετε μαζί το βούτυρο και την ημίγλυκη σοκολάτα. Όταν λιώσουν αφήστε τις λίγο στην άκρη να κρυώσουν ελάχιστα.
- Προσθέστε στο λιωμένο μείγμα σας τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατέψτε. Κατόπιν προσθέστε ανακατεύοντας το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Τέλος προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε το μείγμα.
- Ρίξτε το μείγμα σε μία φόρμα ψησίματος και ψήστε για 30-35 λεπτά (τσεκάρετε πότε είναι έτοιμο, τοποθετώντας μια οδοντογλυφίδα στη μέση. Αν βγει ”καθαρή” και όχι υγρή το brownie είναι έτοιμο!)
- Αφού κρυώσει απλώνετε από πάνω την σάλτσα καραμέλας (Εδώ θα δείτε πώς ν αφτιάξετε τη δική σας πανεύκολη σπιτική σάλτσα καραμέλας: http://www.foodmaniacs.gr/recipe/grigori-saltsa-karamelas/) και πασπαλίζετε ελάχιστο αλάτι!
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: somethingswanky.com
Διαφήμιση