Brownies με toblerone και αμύγδαλα
Πρόκειται για την ιδανική συνταγή για όσους αγαπούν τη σοκολάτα toblerone και τα αμύγδαλα.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170C (ή στους 150C στον αέρα).
- Λαδώστε ελαφρά μία φόρμα 18χ28 εκ. και απλώστε στη βάση της μία λαδόκολλα (χρησιμοποιήστε τόση ώστε να εξέχει στις 2 άκρες).
- Ψήστε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι, χωρίς λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν.
- Τοποθετήστε το βούτυρο και 150 γρ. Toblerone σε ένα πυρίμαχο μπωλ και ανακατέψτε τα μέχρι να λιώσουν πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. ΄Ύστερα απομακρύνετε το μπωλ με το μείγμα από την κατσαρόλα μέχρι να κρυώσει.
- Κόψτε την υπόλοιπη Toblerone σε μικρά κομμάτια.
- Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χτυπήστε για 3 λεπτά τα αυγά και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα σοκολάτας και χτυπήστε το μέχρι να ομογενοποιηθεί το τελικό μείγμα.
- Κοσκινίστε το αλεύρι και τη σκόνη κακάο στο μπωλ και ανακατέψτε. Κατόπιν προσθέστε και τα κομμάτια της υπολοιπόμενης Toblerone που σπάσατε και ανακατέψτε το μείγμα.
- Περιχύστε το μείγμα brownie στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήστε το για 30 λεπτά.
- Ύστερα αφήστε το μερικά λεπτά να κρυώσει και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να φορμάρει.
- Αφού τι βγάλετε από το ψυγείο κόψτε το μείγμα σε μικρές φέτες και σερβίρετε!
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: bestrecipes.com.au