Canoli με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών
Κλασική Ιταλική γεύση τα canoli με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών θα σας ταξιδέψει στην γειτονική Ιταλία!
Και επειδή πριν το γλυκό έρχεται το αλμυρο, σας έχουμε την τέλεια ιταλική συνταγή: Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος από τον Έκτορα Μποτρίνι! Και για κάτι σε πιο… ορεκτικό πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την πατατοβόμβα με αλλαντικά και τυρί.
Βρες όλες μας οι ιταλικές συνταγές εδώ.
Συνταγή για ιταλικά canoli
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος45 Λεπτά
- Μερίδες8
Για τα canoli θα χρειαστείτε
- 250γρ. τυρί ricotta
- 250 γρ. ζύμη για τάρτες
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 70 γρ. φουντούκια
- 2 κ.σ. λικέρ Grand Marnier
- 25 γρ. ζάχαρη
- άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανοίγετε τη ζύμη και την κόβετε σε 8 λωρίδες 9 x 12εκ.
Τυλίγετε κάθε λωρίδα χρησιμοποιώντας μεταλλικούς κυλίνδρους και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Χοντροκόβετε τα φουντούκια και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ μαζί με τη σοκολάτα, το τυρί, τη ζάχαρη και το λικέρ.
Αφού ψήσετε τη ζύμη, αφαιρείτε τους μεταλλικούς κυλίνδρους και αφήνετε τα canoli να κρυώσουν ελαφρώς.
Τα γεμίζετε ύστερα με την κρέμα που ετοιμάσατε και τα πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγη ζάχαρη άχνη.
πηγή: newsbeast