Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κέικ καρότου του Μίμη

Αυτό είναι ένα νόστιμο κέικ με γεύση καρότου που μπορεί να φαγωθεί και ως γλυκό και ως αλμυρό. Το αφήνουμε σε σας !

Κέικ

  • 200 γραμμάρια ‏Βούτυρο
  • 300 γραμμάρια ‏Ζάχαρη
  • 4 ‏Αυγά μέτρια χτυπημένα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ‏Κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ‏Γαρύφαλλο τριμμένο
  • 250 γραμμάρια ‏Καρότα τριμμένα
  • 1 ‏Λεμόνι , ξύσμα και χυμός
  • 350 γραμμάρια ‏Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ½ κουταλάκια του γλυκού ‏Μπέικιν πάουντερ

Επικάλυψη

  • 225 γραμμάρια ‏Ανάλατο τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι ‏Βούτυρο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ‏Αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏Εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 φλιτζάνια ‏Ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Εκτέλεση

Για το κέικ

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στη συνεχεία σ’ ένα μπολ του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και προσθέτετε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου το μείγμα να πάρει λευκό χρώμα.
  2. Τρίβετε στο τρίφτη το καρότο μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
  3. Κατόπιν ρίχνετε τα αυγά, τα μπαχαρικά, το αλάτι, τα καρότα, το χυμό λεμονιού μαζί με το ξύσμα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Εν συνεχεία προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σιγά – σιγά στο μείγμα και ανακατεύετε.
  5. Έπειτα βουτυρώνετε μια φόρμα με σούστα 23 εκ. και την στρώνετε με λαδόκολλα. Αλείφετε με βούτυρο και τη λαδόκολλα.
  6. Απλώνετε το μείγμα του κέικ στη φόρμα.
  7. Το ψήνετε για 1 ώρα περίπου σε φούρνο σε προθερμασμένο στους 18ο C (ή ώσπου να βγαίνει καθαρή η μύτη του μαχαιριού όταν βυθίζεται στο κέντρο του κέικ).
  8. Ξεφορμάρετε το κέικ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω το λευκό γλάσο.
  9. Προαιρετικά πασπαλίζετε αν θέλετε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τη φλούδα πορτοκαλιού και τους ξηρούς καρπούς.

Για την επικάλυψη

  1. Τοποθετήστε το τυρί κρέμα και το βούτυρο στο μπολ του μίξερ σας.
  2. Ανακατεύετε το μείγμα με το τυρί κρέμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να είναι ελαφρύ και αφράτο.
  3. Ανακατέψτε το αλάτι και τη βανίλια.
  4. Προσθέστε την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη ένα φλιτζάνι κάθε φορά, μέχρι να απορροφήσει το μείγμα της ζάχαρης κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά ανάμεσα σε κάθε φλιτζάνι.
  5. Όταν το κέικ είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον μία ώρα. Τότε απλώστε την επικάλυψη για το κέικ με μια σπάτουλα.
Woman and Home
Woman and Home

Πηγή : sidagi.gr

 

Κέικ καρότου του Μίμη
Πόσο σας άρεσε η συνταγή

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend