Cheesecake με 3 υλικά
Το αυθεντικό αμερικάνικο cheesecake είναι αυτό που ψήνεται. Τρώγεται ζεστό με τον καφέ στο πρωινό αλλά αν το αφήσετε στο ψυγείο μεταμορφώνεται σε ένα υπέροχο επιδόρπιο.
Αυτό εδώ γίνεται με λευκή σοκολάτα, που θα κερδίσει και τους σοκολάτρεις που δεν προτιμούν τα λευκά γλυκά. Αν το προτιμάτε πιο σοκολατένιο, μπορείτε να το σερβίρετε με μια σος σοκολάτας.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί, λιώνετε τη σοκολάτα. Προσοχή όμως. Η λευκή σοκολάτα είναι πολύ ευαίσθητη και μπορεί εύκολα να σφίξει και να χαλάσει. Γι’αυτό, θα βάλετε μόνο 1 δάχτυλο νερό στο κατσαρολάκι του μπεν μαρί και θα το ζεστάνετε σε μέτρια θερμοκρασία.
- Από πάνω θα ανακατεύετε τη σοκολάτα και μόλις μείνουν μερικά κομματάκια ολόκληρα ακόμη, θα την κατεβάσετε από τη φωτιά. Θα λιώσει, μη φοβάστε.
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός τη σοκολάτα, τους κρόκους και το τυρί κρέμα.
- Με μια σπάτουλα, ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μείγμα με απαλές κινήσεις, μέχρι να γίνει ομοιόμορφος ο χυλός.
- Κόβουμε ένα χαρτί ψησίματος σε μέγεθος που να καλύπτει τη φόρμα σας, το βρέχουμε κάτω από τη βρύση και το τσαλακώνετε. Έτσι θα στρωθεί πολύ εύκολα στη φόρμα.
- Καλύπτετε τη φόρμα και μεταφέρετε το μείγμα σ’αυτήν.
- Ψήνετε το γλυκό σε 3 φάσεις: 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στη συνέχεια για 15 λεπτά στους 160 και τέλος σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα μέχρι να κρυώσει.
- Καλύπτουμε την επιφάνειά του με όποια μαρμελάδα μας βρίσκεται στο ψυγείο ή με φρούτα.
Αν το προτιμάμε κρύο, το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Πηγή: pirouni.gr