Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Cheesecake αφράτο (γιαπωνέζικο) με μόνο 3 υλικά!

Μια συνταγή για ένα απολαυστικό και αφράτο γιαπωνέζικο cheesecake για την παρασκευή του οποίου θα χρειαστείτε μόλις 3 υλικά!

Και για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν τους πάντες και τον ουρανίσκο τους έχουμε τις ιδανικές συνταγές για cheesecake: Πιο συγκεκριμένα δείτε το Cheesecake με kinder bueno χωρίς ψήσιμο ή το φοβερό Cheesecake με Ferrero Rocher. Επίσης ο Jamie Oliver μας φτιάχνει το κλασικό Νεοϋρκέζικο cheesecake!

Cheesecake αφράτο (γιαπωνέζικο) με μόνο 3 υλικά!

    • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος45 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 5 Λεπτά
    • Μερίδες6

    Για το γιαπωνέζικο cheesecake θα χρειαστείτε

    • 3 ‏αυγά (χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια)
    • 120 γρ. ‏λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
    • 120 γρ. ‏τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή μασκαρπόνε

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα στρογγυλό ταψάκι 16-18 εκ.

    2

    Χωρίζετε τα αυγά και βάζετε τα ασπράδια στο ψυγείο να είναι παγωμένα.

    3

    Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια λευκής σοκολάτας.

    4

    Εν τω μεταξύ χτυπάτε τα ασπράδια αυγού σε πολύ πηχτή μαρέγκα μέχρι να “στέκεται”. Αφήνετε τη μαρέγκα στην άκρη.

    5

    Επιστρέφετε στο μπεν μαρί με τη λιωμένη πλέον σοκολάτα και προσθέτετε και το τυρί κρέμα.

    6

    Ανακατεύετε μέχρι να γίνει κρέμα.

    7

    Αφαιρείτε το μείγμα σοκολάτας-τυριού από το μπεν μαρί προσθέτετε τους 3 κρόκους αυγών και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.

    8

    Προσθέτετε σταδιακά, σε 3 δόσεις τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα τυριού και ανακατεύετε με μαρίζ, απαλά και κυκλικά από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    9

    Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι. Βάζετε το ταψάκι σε μεγαλύτερο ταψί στο οποίο ρίχνετε ζεστό νερό που να σκεπάζει μέχρι κάτω από τη μέση το μικρό ταψάκι με το μείγμα.

    10

    Μετά τα 15 λεπτά κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.

    11

    Στη συνέχεια, σβήνετε το φούρνο και αφήνετε το γλυκό σας μέσα στο φούρνο να ψηθεί για άλλα 15 λεπτά στο ζεστό αλλά σβηστό φούρνο.

    12

    Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνετε για 15 λ να σταθεί και το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

    13

    Το πασπαλίζετε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

    Διαφήμιση

    Μπορείτε να δείτε την εκτέλεση της συνταγή στο παρακάτω βίντεο


    afrato_cheesecake

    Πηγή: sintayes.gr

    Δες και αυτή τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

    Send this to a friend