Πρωτότυπο cheesecake στο οποίο το ξύσμα πορτοκάλι του δίνει ένα ιδιαίτερο άρωμα πορτοκαλιού και κουβερτούρα. Μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή!
Για την βάση θα χρειαστείτε
- 250γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 70γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 κ.γ. ζάχαρη
Για το cheesecake θα χρειαστείτε
- 500γρ. τυρί κρέμα
- 150γρ. άχνη ζάχαρη
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 400γρ. κρέμα γάλακτος
- 150γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Για το μπισκότο
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Αλέθετε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη.
- Σε ένα στρογγυλό ταψάκι στρώνετε το μείγμα και με ένα κουτάλι το πιέζετε προς τα κάτω.
- Ψήνετε το μπισκότο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Εκτέλεση για το cheesecake
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε με σύρμα την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και την βανίλια.
- Προσθέτετε το τυρί κρέμα, το ξύσμα, ομογενοποιείτε και αδειάζετε την κρέμα πάνω στο μπισκότο.
- Τοποθετείτε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Τέλος ψιλοκόβετε την κουβερτούρα και πασπαλίζετε το γλυκό.
Πηγή: ionsweets.gr
Διαφήμιση