Αυτό το υπέροχο κρεμώδες cheesecake είναι καλυμμένο με μπανάνες καραμελωμένες με ρούμι! Πραγματικά μια εντυπωσιακή συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκό cheesecake με μπανάνα και ρούμι που δε χρειάζεται ψήσιμο!
Η συνταγή που έχει τρελάνει μικρούς και μεγάλους: Cheesecake με kinder bueno χωρίς ψήσιμο!
Περισσότερες από 140 συνταγές για cheesecake εδώ ➤.
Cheesecake με μπανάνα και ρούμι χωρίς ψήσιμο!
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος15 Λεπτά
- Μερίδες6
Για το cheesecake με μπανάνα και ρούμι θα χρειαστείτε
Υλικά για τη βάση
- 200 γρ. μπισκότα digestive
- 65 γρ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο
Υλικά για τη γέμιση
- 400 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 ml σαντιγί
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1/4 φλυτζ. χυμό λεμόνι
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. ρούμι
- 2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
- 2 & 1/2 κ.σ. νερό
Υλικά για την επικάλυψη
- 1/4 φλυτζ. ανάλατο βούτυρο
- 1/4 φλυτζ. καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλυτζ. ρούμι
- 2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση
Για τη βάση
Σε ένα μίξερ θρυμματίστε τα μπισκότα και κατόπιν αναμείξτε τα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώστε το μείγμα σας στη βάση μιας αποσπώμενης φόρμας 20εκ. και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για όσο φτιάχνετε τη γέμιση.
Για τη γέμιση
Τοποθετήστε το τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε το καλά με ένα μίξερ μέχρι να αποκτήσει μια απαλή υφή.
Προσθέστε ύστερα τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Κατόπιν προσθέστε τη σαντιγί, το χυμό λεμόνι, εκχύλισμα βανίλιας και το ρούμι και ανακατέψτε καλά.
Αναμείξτε σε ένα μικρό μπολ τη ζελατίνη με το νερό και τοποθετήστε το στο φούρνο για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσθέστε τη ζελατίνη στο μπολ με τη γέμιση και χτυπήστε καλά με ένα ηλεκτρικό μίξερ. Ρίξτε τη γέμιση, απλώνοντάς τη, στη βάση που είχατε στο ψυγείο και τοποθετήστε τη φόρμα ξανά στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες.
Για την επικάλυψη
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε και διαλύστε την καστανή ζάχαρη μαζί με το βούτυρο.
Προσθέστε το ρούμι και ανακατέψτε για 3-4 λεπτά. Προσθέστε τις κομμένες σε φέτες μπανάνες και μαγειρέψτε τις για 4-5 λεπτά έως ότου μαλακώσουν γυρνώντας τις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Κατόπιν βάλτε τη κατσαρόλα στην άκρη ώστε να κρυώσει.
Ρίχνετε την επικάλυψη στη φόρμα και… απολαύστε το!!