Οι λάτρεις των κερασιών και γενικά του… black forest θα ξετρελαθούν με αυτή το απίστευτα δροσερό και γευστικό cheesecake.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε τα τρίμματα μπισκότου με το βούτυρο και απλώστε το μείγμα – βάση του cheesecake σε μια αποσπώμενη φόρμα 22εκ. Κατόπιν τοποθετείστε τη φόρμα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε το στραγγισμένο χυμό από τα κεράσια, τη ζάχαρη, το ρούμι, το κορν φλάουρ και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να έρθει σε βρασμό. Κατόπιν αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
- Χτυπήστε την κρέμα τυριού με ένα μίξερ μέχρι να γίνει μαλακό. Προσθέστε τη διαλυμένη ζελατίνη και το χυμό λεμονιού και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ύστερα προσθέστε και τη σαντιγί και ανακατέψτε για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Απλώστε το μισό μείγμα μαζί με μερικά κεράσια χωρίς κουκούτσι στην έτοιμη βάση που είχατε στο ψυγείο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο μείγμα. Ύστερα ρίξτε από πάνω το ”σιρόπι” που φτιάξατε στο 2ο βήμα και αφού το απλώσετε ομοιόμορφα τοποθετείτε το cheesecake στο ψυγείο για 3 ώρες ή και ολόκληρη τη νύχτα ώστε να δέσει τέλεια.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: bestrecipes.com.au