Το αγαπημένο cheesecake και η γνωστή και μη εξαιρετέα γαλλικής προέλευσης crème brûlée συνθέτουν ένα υπέροχο γλυκό που θα κλέψει τις εντυπώσεις.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
Για τη κρούστα :
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C και βάζετε σ΄ένα ταψί αλουμινόχαρτο φροντίζοντας να εξέχει στις άκρες.
- Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα.
- Προσθέτετε το βούτυρο και θρυμματίστε μέχρι το μπισκότο να αποκτήσει υφή βρεγμένης άμμου και τοποθετείτε το μπισκότο. Ψήνετε για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
- Αφήστε το να κρυώσει και κατεβάστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150 C.
Για τη γέμιση :
- Σ’ένα μπολ χτυπάτε το τυρί κρέμα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ηλεκτρικό μίξερ) μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε τα αυγά , τη ζάχαρη , τους κρόκους , τους σπόρους βανίλιας ,το αλάτι και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομογενοποιημένο.
- Περιχύνετε το ταψί με το μείγμα και ψήνετε μέχρι να σταθεί αλλά το κέντρο του να έχει σύσταση ζελέ. Προσέχετε να μήν παραψήσετε !
- Τοποθετείτε το cheesecake σ’ένα σημείο για να κρυώσει. Το καλύπτετε και το αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου που εξέχει , ξεφορμάρετε το cheesecake και το κόβετε σε κομμάτια.
Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε πασπαλίζετε κάθε κομμάτι με λίγο ζάχαρη την οποία καψαλίζετε με φλόγιστρο για να καραμελώσει.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade.com
Διαφήμιση