Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Cheesecake εσπρέσο με μπισκότο

To cheesecake εσπρέσο με μπισκότο είναι ίσως ένα από τα καλύτερα cheescake που έχετε δοκιμάσει! Είναι απίστευτα γευστικό και οι λάτρεις του καφέ θα το ερωτευθούν…

Για το μπισκότο

  • 250 γραμμάρια ‏Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού ‏Μπέικιν πάουντερ
  • 250 γραμμάρια ‏Άχνη ζάχαρη
  • 220 γραμμάρια ‏Μείγμα ξηρών καρπών (Αμύγδαλα, φουντούκια και φιστίκια)
  • 60 γραμμάρια ‏Αποξηραμένα σύκα
  • 60 γραμμάρια ‏Σουλτανίνα
  • 1/2 Λεμόνι ‏Ξύσμα και χυμός
  • 2 ‏Αβγά (Χτυπημένα)

Για τη βάση

  • 250 γραμμάρια ‏Άχνη ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια ‏Φουντούκια
  • 50 γραμμάρια ‏Αμύγδαλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C

Για το μπισκότο:

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη, τους ξηρούς καρπούς, τα σύκα, τη σουλτανίνα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
  3. Κάντε ένα άνοιγμα στη μέση του μείγματος και προσθέστε σιγά σιγά τα αβγά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
  4. Πασπαλίστε την επιφάνεια που χρησιμοποιείτε και τα χέρια σας με αλεύρι.
  5. Πάρτε τη μισή ζύμη και πλάστε τη με χέρια σας σε σχήμα λουκάνικου στη συνέχεια ισιώστε ελαφρά την κορυφή.
  6. Επαναλάβετε την διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
  7. Τοποθετήστε τα δύο ”ζυμάρια” σε μία φόρμα ψησίματος στην οποία έχετε βάλει λαδόκολλα στη βάση. Φροντίστε να αφήσετε κενό μεταξύ των 2 ”ζυμαριών” ώστε να μη σας κολλήσουν κατά το ψήσιμο.
  8. Ψήστε για 18-20 λεπτά.
  9. Αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν το κόψετε σε φέτες 1,5 εκατοστού πλάτους.
  10. Βάλτε το μπισκότο πίσω στο φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο για 5 ακόμα λεπτά μέχρι να ”στεγνώσει” τελείως.

Για τη βάση:

  1. Λιώστε την άχνη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε την μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.
  2. Προσθέστε τους ξηρούς καρπούς και ανακατέψτε καλά με την ”καραμέλα”.
  3. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 1 λεπτό και ύστερα αφήστε το μείγμα σε μια λαδόκολλα για να κρυώσει.
  4. Σπάστε το τελικό μείγμα που προέκυψε σε κομμάτια και ύστερα βάλτε τα στο μούλτι και διαλύστε τα μέχρι να θρυμματιστεί.

Για το cheesecake:

  1. Ανακατέψτε καλά το Φιλαδέλφεια, την άχνη ζάχαρη και τον εσπρέσο μέχρι να το μείγμα να γίνει απαλό.
  2. Τοποθετήστε σε ένα δίσκο ανοιχτά φορμάκια (δαχτυλίδια).
  3. Ρίξτε μέσα τους τη βάση που φτιάξατε παραπάνω.
  4. Ύστερα τοποθετήστε προσεκτικά το cheescake πάνω από τη βάση και πασπαλίστε με άλλο ένα στρώμα πραλίνας.
  5. Τοποθετήστε το δίσκο στο ψυγείο και αφήστε το να φορμάρει για 2 με 3 λεπτά.
  6.  Αφαιρέστε τα δαχτυλίδια πριν από το σερβίρισμα και σερβίρεται με το μπισκότο δίπλα στο cheesecake!

cheesecake espresso

Με έμπνευση και φωτογραφία από: goodfood.uktv.co.uk

 

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend