Cheesecake εσπρέσο με μπισκότο
To cheesecake εσπρέσο με μπισκότο είναι ίσως ένα από τα καλύτερα cheescake που έχετε δοκιμάσει! Είναι απίστευτα γευστικό και οι λάτρεις του καφέ θα το ερωτευθούν…
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C
Για το μπισκότο:
- Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, τους ξηρούς καρπούς, τα σύκα, τη σουλτανίνα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
- Κάντε ένα άνοιγμα στη μέση του μείγματος και προσθέστε σιγά σιγά τα αβγά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
- Πασπαλίστε την επιφάνεια που χρησιμοποιείτε και τα χέρια σας με αλεύρι.
- Πάρτε τη μισή ζύμη και πλάστε τη με χέρια σας σε σχήμα λουκάνικου στη συνέχεια ισιώστε ελαφρά την κορυφή.
- Επαναλάβετε την διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
- Τοποθετήστε τα δύο ”ζυμάρια” σε μία φόρμα ψησίματος στην οποία έχετε βάλει λαδόκολλα στη βάση. Φροντίστε να αφήσετε κενό μεταξύ των 2 ”ζυμαριών” ώστε να μη σας κολλήσουν κατά το ψήσιμο.
- Ψήστε για 18-20 λεπτά.
- Αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν το κόψετε σε φέτες 1,5 εκατοστού πλάτους.
- Βάλτε το μπισκότο πίσω στο φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο για 5 ακόμα λεπτά μέχρι να ”στεγνώσει” τελείως.
Για τη βάση:
- Λιώστε την άχνη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε την μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.
- Προσθέστε τους ξηρούς καρπούς και ανακατέψτε καλά με την ”καραμέλα”.
- Συνεχίστε το μαγείρεμα για 1 λεπτό και ύστερα αφήστε το μείγμα σε μια λαδόκολλα για να κρυώσει.
- Σπάστε το τελικό μείγμα που προέκυψε σε κομμάτια και ύστερα βάλτε τα στο μούλτι και διαλύστε τα μέχρι να θρυμματιστεί.
Για το cheesecake:
- Ανακατέψτε καλά το Φιλαδέλφεια, την άχνη ζάχαρη και τον εσπρέσο μέχρι να το μείγμα να γίνει απαλό.
- Τοποθετήστε σε ένα δίσκο ανοιχτά φορμάκια (δαχτυλίδια).
- Ρίξτε μέσα τους τη βάση που φτιάξατε παραπάνω.
- Ύστερα τοποθετήστε προσεκτικά το cheescake πάνω από τη βάση και πασπαλίστε με άλλο ένα στρώμα πραλίνας.
- Τοποθετήστε το δίσκο στο ψυγείο και αφήστε το να φορμάρει για 2 με 3 λεπτά.
- Αφαιρέστε τα δαχτυλίδια πριν από το σερβίρισμα και σερβίρεται με το μπισκότο δίπλα στο cheesecake!
Με έμπνευση και φωτογραφία από: goodfood.uktv.co.uk
Διαφήμιση