Cheesecake με γλάσο από blueberries
Η κλασική συνταγή cheesecake με ένα υπέροχο γλάσο από μύρτιλλα.
Μια εικόνα χίλιες λέξεις !
[ingredients]
[ingredients2]
[ingredients3]
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C.
Για τη βάση του cheesecake
- Σ’ένα ταψί 25 εκ βάζετε το βούτυρο και το μπισκότο σε πούδρα για 10 λεπτά.
Για το cheesecake
- Σ΄ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το τυρί cottage και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνουν λεία.
- Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη ενώ χτυπάτε καλά.
- Προσθέστε τα αυγά ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε με το μίξερ.
- Προσθέστε το corn flour , τη ζάχαρη , το αλεύρι , τη βανίλια , το λεμόνι και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το βούτυρο και τη sour cream και χτυπάτε μέχρι να γινει λείο το μείγμα.
- Βάζετε το μείγμα στο ταψί με τη βάση και ψήνετε για 70 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν οι άκρες.
- Κλείστε τον φούρνο και αφήστε μέσα στο φούρνο το cheesecake να σταθεί για 2 ώρες.
- Το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Για το γλάσο blueberries ( Η ποσότητα είναι περίπου 1 1/3 της κούπας )
- Βάζετε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Σταδιακά προσθέστε το νερό. Συμπιέστε 1/2 κούπα μύρτιλλα και προσθέστε τα στο κατσαρολάκι.
- Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πυκνώσει το μείγμα και να πάρει μια βράση.
- Συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρετε απ’τη φωτιά κι αφήνετε να κρυώσει.
- Με τα υπόλοιπα μύρτιλλα γαρνίρετε το cheesecake.
- Περιχύνετε το cheesecake με το κρύο γλάσο.
Με έμπνευση και φωτογραφία από:food