Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Cheesecake με καραμελωμένα καρύδια

Το cheesecake καρυδόπιτα είναι ένα γλύκυσμα που συνδυάζει την μεστή γεύση του καρυδιού με την δροσερή επίγευση ενός δροσερού cheesecake !! 

Για την βάση θα χρειαστείτε:

  • 250 γρ. ‏μπισκότα πτι μπερ
  • 2 φλ. ‏καρύδια κοπανισμένα
  • 1/4 του φλ. ‏βούτυρο λιωμένο

Για την στρώση με τα καρύδια θα χρειαστείτε:

  • 1/4 του φλ. ‏βούτυρο
  • 1 φλ. ‏καστανή ζάχαρη
  • 1/4 του φλ. ‏γλυκόζη
  • 1 κ.γ. ‏βανίλια
  • 1 ½ φλ. ‏καρύδια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

Για την στρώση cheesecake θα χρειαστείτε:

  • 3 φλ. ‏τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ‏ζάχαρη
  • 3 μεγάλα ‏αυγά
  • 2 κ.γ. ‏βανίλια

Εκτέλεση

Ξεκινήστε με την βάση:

  1. Ετοιμάζετε μια φόρμα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση αλείφοντας το με λιπαρή ουσία. Αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ ή σε ένα μπλεντερ αναδεύετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν πούδρα, να έχουν δηλαδή υφή σαν αυτή της άμμου. Έπειτα προσθέτετε τα καρύδια και και αναδεύετε ώσπου να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτετε και το βούτυρο κι ανακατεύετε μέχρι να ενωθεί με το μείγμα.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα σας στη φόρμα και το πιέζετε προς τα κάτω ώστε να είναι ομοιόμορφο. Αφήνετε στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε τις γεμίσεις.

Συνεχίζετε με την στρώση με τα καραμελωμένα καρύδια:

  1. Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο ,την καστανή ζάχαρη ,την γλυκόζη και το αλάτι. Μαγειρεύετε για περίπου 6 λεπτά μέχρι το μείγμα να φουσκώσει. Προσθέτετε τα καρύδια και τη βανίλια κι αφήνετε κατά μέρος να κρυώσει.

Τέλος, φτιάχνετε την στρώση cheesecake:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160° C.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε την ζάχαρη και χτυπήστε. Προσθέτετε και τα αυγά και χτυπάτε καλά μετά από κάθε προσθήκη ώστε το προηγούμενο να έχει ομογενοποιηθεί. Προσθέτετε τελευταία τη βανίλια. Προσέχετε να μην ανακατέψετε πολύ.
  3. Βάζετε το μείγμα αυτό πάνω από το μπισκότο και καλύπτετε με το μείγμα καραμελωμένων καρυδιών. Ψήνετε για 40-45 λεπτά.
  4. Aφήνετε το cheesecake να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα μεταφέρετε στο ψυγείο για 4 ώρες ή για όλη τη νύχτα για να κρυώσει εντελώς.
  5. Διατηρείτε καλυμμένο για 5 μέρες στο ψυγείο.

Συνταγή για cheesecake με καραμελωμένα

foodmaniacs.gr

tastemade

 

 

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend