Cheesecake καρότο
Συνταγή για ένα λαχταριστό cheesecake καρότο.
Για το μείγμα για το cheesecake
- 225 γραμμάρια μαλακό κρεμώδες τυρί
- 2/3 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
- Ενάμιση κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
- 2 μεγάλα αβγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Για το κέικ καρότο θα χρειαστείτε
- 1& 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο αλεσμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2/3 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/3 του φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
- 2 μεγάλα αβγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1 και 1/3 φλιτζάνια ξυσμένα καρότα
Για τη γαρνιτούρα θα χρειαστείτε
- 55 γραμμάρια μαλακό κρεμώδες τυρί
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ελαφρώς λιωμένο
- 1 & 1/4 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
- 1/4 του φλιτζανιού και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βουτυρώστε ένα τσέρκι με πάτο με διάμετρο 22 εκατοστά.
Για το cheesecake:
- Σε ένα μπωλ, χτυπάτε μαζί ζάχαρη και 1 και ½ κουταλάκι του γλυκού αλεύρι μέχρι να δέσουν καλά.
- Προσθέτετε την κρέμα και το τυρί και χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα αναμειγνύετε το τυρί και το μείγμα με τη κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.
- Προσθέτετε τα αβγά, ένα τη φορά και ανακατεύετε ρίχνοντας την βανίλια με το δεύτερο αβγό.
- Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Χτυπάτε ελαφρά για 30 περίπου φορές το μπωλ στον πάγκο σας για να φύγουνε οι φυσαλίδες αέρα.
Για το κέικ:
- Πλένετε τους αναδευτήρες του μίξερ.
- Σε ένα άλλο μπωλ, χτυπάτε μαζί αλεύρι, σόδα μαγειρικής, αλάτι, κανέλα και μοσχοκάρυδο για 30 δευτερόλεπτα.
- Σε ένα διαφορετικό μπωλ προσθέτετε το ελαιόλαδο, την κρυσταλλική ζάχαρη, την καφέ ζάχαρη, τα αβγά και την βανίλια και ανακατεύετε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για ένα 1 λεπτό.
- Προσθέτετε σιγά σιγά τα το πρώτο μείγμα με ξηρά στοιχεία και ανακατεύετε μέχρι να δέσει.
- Προσθέτετε τα καρότα και ανακατεύετε μέχρι να πάνε παντού. Χτυπήστε το μπωλ 3 φορές στον πάγκο σας για να διαλυθούν οι φυσαλίδες αέρα.
Τελικό στάδιο:
- Ρίχνετε 1 και ½ φλιτζάνια από το μείγμα για το κείκ σε ένα βουτυρωμένο τσέρκι με πάτο και απλώνετε ομοιόμορφα.
- Βάζετε περίπου το 1/3 από το μείγμα για το cheesecake με κουταλιές πάνω από τη στρώση με το μείγμα για το κέικ.
- Βάζετε με το κουτάλι το υπόλοιπο μείγμα για το κέικ πάνω από το μείγμα για το cheesecake και επαναλάβετε.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά, καλύπτετε με ένα αλουμινόχαρτο προσέχοντας να μην ακουμπάει στο cheesecake και ψήνετε για άλλα 20 με 25 λεπτά.
- Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 1 ώρα. Μετά καλύψτε το με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε στο ψυγείο για 6 ώρες.
Για τη γαρνιτούρα:
- Σε ένα μπωλ χτυπάτε μαζί το τυρί και το βούτυρο μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.
- Συμπληρώνετε με τα υπόλοιπα συστατικά αναμιγνύοντας για 4 με 5 λεπτά ακόμη.
- Απλώστε το μείγμα σε όλο το κέικ και αφήστε να κρυώσει για 20 με 30 λεπτά στο ψυγείο.
Πηγή: ionsweets.gr
Διαφήμιση