Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Cheesecake καρότο

Συνταγή για ένα λαχταριστό cheesecake καρότο.

Για το μείγμα για το cheesecake

  • 225 γραμμάρια ‏μαλακό κρεμώδες τυρί
  • 2/3 του φλιτζανιού ‏κρυσταλλική ζάχαρη
  • Ενάμιση κουταλάκι του γλυκού ‏αλεύρι
  • 2 ‏μεγάλα αβγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏βανίλια
  • 1/2 φλιτζάνι ‏κρέμα γάλακτος

Για το κέικ καρότο θα χρειαστείτε

  • 1& 1/4 φλιτζάνια ‏αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ‏μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ‏baking powder
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ‏αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏σκόνη κανέλας
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού ‏μοσχοκάρυδο αλεσμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ‏ελαιόλαδο
  • 2/3 του φλιτζανιού ‏κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/3 του φλιτζανιού ‏καφέ ζάχαρη
  • 2 ‏μεγάλα αβγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ‏βανίλια
  • 1 και 1/3 φλιτζάνια ‏ξυσμένα καρότα

Για τη γαρνιτούρα θα χρειαστείτε

  • 55 γραμμάρια ‏μαλακό κρεμώδες τυρί
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏βούτυρο ελαφρώς λιωμένο
  • 1 & 1/4 φλιτζάνια ‏άχνη ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού και 2 κουταλιές της σούπας ‏κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ‏βανίλια

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Βουτυρώστε ένα τσέρκι με πάτο με διάμετρο 22 εκατοστά.

Για το cheesecake:

  1. Σε ένα μπωλ, χτυπάτε μαζί ζάχαρη και 1 και ½ κουταλάκι του γλυκού αλεύρι μέχρι να δέσουν καλά.
  2. Προσθέτετε την κρέμα και το τυρί και χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα αναμειγνύετε το τυρί και το μείγμα με τη κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.
  3. Προσθέτετε τα αβγά, ένα τη φορά και ανακατεύετε ρίχνοντας την βανίλια με το δεύτερο αβγό.
  4. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Χτυπάτε ελαφρά για 30 περίπου φορές το μπωλ στον πάγκο σας για να φύγουνε οι φυσαλίδες αέρα.

Για το κέικ:

  1. Πλένετε τους αναδευτήρες του μίξερ.
  2. Σε ένα άλλο μπωλ, χτυπάτε μαζί αλεύρι, σόδα μαγειρικής, αλάτι, κανέλα και μοσχοκάρυδο για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Σε ένα διαφορετικό μπωλ προσθέτετε το ελαιόλαδο, την κρυσταλλική ζάχαρη, την καφέ ζάχαρη, τα αβγά και την βανίλια και ανακατεύετε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για ένα 1 λεπτό.
  4. Προσθέτετε σιγά σιγά τα το πρώτο μείγμα με ξηρά στοιχεία και ανακατεύετε μέχρι να δέσει.
  5. Προσθέτετε τα καρότα και ανακατεύετε μέχρι να πάνε παντού. Χτυπήστε το μπωλ 3 φορές στον πάγκο σας για να διαλυθούν οι φυσαλίδες αέρα.

Τελικό στάδιο:

  1. Ρίχνετε 1 και ½ φλιτζάνια από το μείγμα για το κείκ σε ένα βουτυρωμένο τσέρκι με πάτο και απλώνετε ομοιόμορφα.
  2. Βάζετε περίπου το 1/3 από το μείγμα για το cheesecake με κουταλιές πάνω από τη στρώση με το μείγμα για το κέικ.
  3. Βάζετε με το κουτάλι το υπόλοιπο μείγμα για το κέικ πάνω από το μείγμα για το cheesecake και επαναλάβετε.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά, καλύπτετε με ένα αλουμινόχαρτο προσέχοντας να μην ακουμπάει στο cheesecake και ψήνετε για άλλα 20 με 25 λεπτά.
  5. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 1 ώρα. Μετά καλύψτε το με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε στο ψυγείο για 6 ώρες.

Για τη γαρνιτούρα:

  1. Σε ένα μπωλ χτυπάτε μαζί το τυρί και το βούτυρο μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.
  2. Συμπληρώνετε με τα υπόλοιπα συστατικά αναμιγνύοντας για 4 με 5 λεπτά ακόμη.
  3. Απλώστε το μείγμα σε όλο το κέικ και αφήστε να κρυώσει για 20 με 30 λεπτά στο ψυγείο.

Cheesecake_karoto

Πηγή: ionsweets.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend