Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Cheesecake κεράσι με λίγες θερμίδες

Τι θα λέγατε αν λέγαμε ότι μπορούσατε να απολαύσετε ένα δροσιστικό και άκρως γευστικό cheesecake κεράσι, χωρίς όμως πολλές θερμίδες; Ε λοιπόν σας έχουμε την κατάλληλη συνταγή! Ακολουθείστε τις οδηγίες παρακάτω και φτιάξτε ένα απολαυστικό cheesecake με γεύση κεράσι.

Αν σου αρέσει το κεράσι, τότε βρες και άλλες συνταγές με κεράσι εδώ.

Και φυσικά απόλαυσε γλυκά χωρίς να έχεις τύψεις επιλέγοντας κάποια από τις 15 συνταγές για γλυκά διαίτης που συγκεντρώσαμε για εσένα!

Cheesecake κεράσι με λίγες θερμίδες

    • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος35 Λεπτά
    • Μερίδες6

    Για το Cheesecake κεράσι με λίγες θερμίδες θα χρειαστείτε

    Υλικά για τη βάση

    • 250 γρ. ‏μπισκότα digestive
    • 100 γρ. ‏βούτυρο light, λιωμένο

    Υλικά για τη γέμιση

    • 1 φάκελο (14,5 γρ.) ‏Φρουί Ζελέ Κεράσι χωρίς ζάχαρη
    • 2 κ.γ. ‏ζελατίνη σε σκόνη
    • 500 γρ. ‏μαλακό τυρί κρέμα light, σε θερμοκρασία δωματίου
    • 1 κ.σ. ‏ζάχαρη άχνη
    • 1/2 φλ. τσαγιού ‏κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά, κρύα
    • 250 γρ. ‏γιαούρτι με 10% λιπαρά, στραγγιστό

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα.

    2

    Βουτυρώνετε και στρώνετε με 2 χαρτιά ψησίματος σταυρωτά, ένα ορθογώνιο πυρέξ διαστάσεων 18×28 εκ. περίπου και βάθος τουλάχιστον 3 εκ.

    3

    Φροντίστε το χαρτί ψησίματος να προεξέχει 5 εκ. περιμετρικά για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας.

    Για τη βάση

    4

    Θρυμματίζετε σε σκόνη στο multi τα μπισκότα.

    5

    Λιώνετε το βούτυρο το ρίχνετε στο θρυμματισμένο μπισκότο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.

    6

    Ύστερα ρίχνετε το μείγμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη ή βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (να είναι στρογγυλή). Ψήνετε για 30 λεπτά.

    7

    Στρώνετε στο πυρέξ το υγρό μείγμα και το πιέζετε στη βάση ομοιόμορφα. Το βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά και μετά το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.

    8

    Το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

    Για τη γέμιση

    9

    Φτιάχνετε το ζελέ κεράσι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το μεταφέρετε στο ψυγείο και το αφήνετε για 20 λεπτά περίπου να πήξει και γίνει σαν μια ελαφριά κρέμα αλλά χωρίς να σφίξει τελείως.

    10

    Σε άλλο μπολάκι βάζετε βάζετε τη σκόνη ζελατίνης, προσθέτετε 2 κ.σ. κοχλαστό νερό, ανακατεύετε να διαλυθεί η ζελατίνη και το αφήνετε στην άκρη για 4-5 λεπτά ή μέχρι να “μουλιάσει”.

    11

    Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, με τη ζάχαρη άχνη, τη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψουν. Προσθέτετε και τη ζελατίνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.

    12

    Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση και ισιώνετε την επιφάνεια. Τοποθετείτε κουταλιά κουταλιά το ζελέ πάνω στο μείγμα. Παίρνετε ένα μαχαίρι για βούτυρο και στροβιλίστε το ζελέ μαζί με το μείγμα κρέμας τυριού ώστε να εισέλθει το ζελέ μέσα στη κρέμα και να δημιουργήσετε χρωματιστά κύματα. (Δείτε την παρακάτω φωτογραφία).

    13

    Βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, ιδανικά για όλο το βράδυ μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά. Το κόβετε σε 12 κομμάτια, το σερβίρετε και το… απολαμβάνετε.

    Διαφήμιση

    cheesecake κεράσι

    Πηγή: sintayes.gr

    Δες και αυτή τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend