Συνταγή για ένα λαχταριστό cheesecake με λευκή σοκολάτα, μπισκότα. Το κερασάκι στη τούρτα είναι τα μύρτιλλα που δένουν τέλεια και σας προσφέρουν ένα μοναδικό γευστικό πειρασμό!
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. με αποσπώμενη βάση και στρώνετε χαρτί ψησίματος στη βάση του.
Για τη βάση
- Θρυμματίζετε στο μούλτι, σε σκόνη τα μπισκότα.
- Σε κατσαρολίτσα λιώνετε το βούτυρο, το αφαιρείτε από τη φωτιά ρίχνετε τα θρυμματισμένα μπισκότα μέσα στο βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
- Στρώνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού ισομερώς, πιέζοντάς το στη βάση με τα χέρια σας.
- Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
Για τη γέμιση
- Βάζετε τα κομματάκια της λευκής σοκολάτας να λιώνουν σε μπεν μαρί (φροντίστε να μην ακουμπάει το μπολ με τη σοκολάτα στο κοχλαστό νερό αλλά να λιώνει με τον ατμό).
- Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
- Το αφαιρείτε από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει το μείγμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Εν τω μεταξύ, σε άλλο μπολ βάζετε το τυρί μασκαρπόνε, το μαλακό τυρί κρέμα, τη κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας και τα ανακατεύετε δυνατά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
- Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Κρατάτε 15 περίπου μύρτιλλα για διακόσμηση και τα υπόλοιπα τα ρίχνετε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς.
- Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το διακοσμείτε με τα μύρτιλλα που κρατήσατε.
- Βάζετε το cheesecake σας στο ψυγείο να κρυώσει και σφίξει το μείγμα για 4-5 ώρες περίπου, ιδανικά και για ένα βράδυ.
- Όταν πρόκειται να το σερβίρετε “περνάτε” ένα μαχαίρι με λεπτή λάμα ανάμεσα στο cheesecake και τα τοιχώματα του ταψιού να ξεκολλήσει.
- Το ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή: sintayes.gr
Διαφήμιση