Cheesecake με λευκή σοκολάτα και φράουλες
Αν θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο γλυκό, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία που θα σας κάνει να τρίβετε τα δάχτυλά σας από απόλαυση δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμο, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
- Βάζετε τα μπισκότα σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν πούδρα.
- Ρίξτε τα στο τηγάνι με το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε τα καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Χωρίστε το μείγμα του μπισκότου σε 6 φορμάκια (1εκ. το καθένα) και βάλτε τα στο φούρνο για να παγώσουν για περίπου 10 λεπτά.
- Τοποθετήστε μια χούφτα από τις κομμένες φράουλες σε ένα μπολ και περιχύστε τις με το χυμό φραγκοστάφυλλου.
- Ανακατέψτε το μασκαρπόνε, τις υπόλοιπες φράουλες, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα της βανίλιας και τη λευκή κουβερτούρα.
- Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί αλείψτε το καλά ώστε να καλυφθούν όλες οι επιφάνειες από το μείγμα μπισκότου που έχετε στα φορμάκια.
- Τέλος τοποθετείστε το μείγμα με τις φράουλες και το χυμό φραγκοστάφυλλου και τοποθετήστε τα φορμάκια πάλι στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε!
Πηγή: goodfood.uktv.co.uk , foodmaniacs.gr