Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Cheesecake λεμόνι χωρίς γλουτένη

Μια υπέροχη συνταγή για ένα ελαφρύ και λαχταριστό γλυκό από τον πολύ γνωστό και αγαπημένο σεφ, Έκτορα Μποτρίνι!

Για τη βάση θα χρειαστείτε

  • μπισκότα χωρίς γλουτένη ‏200 γρ.
  • 60 γρ. ‏βούτυρο

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. ‏ανθότυρο
  • 100 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ‏ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ‏maizena κορν φλάουρ
  • 4 ‏αυγά (χωριστά τους κρόκους με τα ασπράδια)
  • ‏Χυμό ζεστό από ένα μεγάλο λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε μία φόρμα για το cheesecake και τοποθετούμε κάτω αντικολλητικό χαρτί.
  2. Περνάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με το βούτυρο και απλώνουμε το μείγμα στη βάση από τη φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  3. Για τη γέμιση χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ύστερα την κρέμα γάλακτος, το ανθότυρο, τη maizena, το χυμό και το ζεστ λεμονιού.
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια και με μία σπάτουλα τα προσθέτουμε στο μείγμα στο μίξερ ανακατεύοντας απαλά να μη πέσει ο όγκος.
  5. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

cheesecake λεμόνι

Πηγή: newsbeast.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend