Ένα λευκό με υπέροχο άρωμα γλυκό , το cheesecake με λεμόνι και μπισκότο oreo είναι το ιδανικό γλυκό για τους φίλους μας που προτιμούν κάτι έξω από τα συνηθισμένα.
Ψάχνεις για cheesecake με λίγες θερμίδες; Ρίξτε μια ματιά τότε στο Cheesecake με στέβια και σως φράουλας ή στο Cheesecake κεράσι με λίγες θερμίδες!
Περισσότερες από 140 συνταγές για cheesecake εδώ!
Cheesecake με λεμόνι και μπισκότο oreo

- Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες 5 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 45 Λεπτά
- Μερίδες8
Για το Cheesecake με λεμόνι και μπισκότο oreo θα χρειαστείτε
Υλικά για τη βάση
- 1 1/2 φλ. τρίμμα μπισκότο
- 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 14-15 μπισκότα oreo golden
Υλικά για τη γέμιση
- 690 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 κ.σ. sour cream
- 1 αυγό
- 3/4 του φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 μεγάλο λεμόνι (μόνο το ξύσμα)
Υλικά για τη γαρνιτούρα
- 170 γρ. έτοιμη σαντιγί
- 15 μπισκότα oreo golden
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 C και αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα 23 cm.
Επειδή το ψήσιμο θα γίνει με τη διαδικασία μπεν μαρί θα χρειαστείτε κι ένα ακόμα μεγαλύτερο ταψί με βάθος προκειμένου να ψήσετε το μείγμα στη φόρμα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε πολύ το τρίμμα μπισκότου, το λιωμένο βούτυρο ,το εκχύλισμα βανίλιας και την καστανή ζάχαρη.
Απλώνετε το μείγμα μπισκότου στη βάση της φόρμας ομοιόμορφα και πιέζετε προς τα κάτω και απλώνετε ολόκληρα μπισκότα όρεο από πάνω ομοιόμορφα. Αφήστε στην άκρη.
Σε έναν κάδο ηλεκτρικού μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο και αφράτο. Παίρνετε τη ποσότητα που περισσεύει από τα πλαϊνά και χτυπάτε για 1 ακόμα λεπτό.
Προσθέστε το κορν φλάουρ , τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το αυγό κι ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί.
Συνεχίζετε με το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας , τη κρέμα γάλακτος και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν καλά τα μείγματα.
Τέλος προσθέστε το ξύσμα από ένα λεμόνι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα με το μπισκότο και απλώστε ομοιόμορφα. Πολύ απαλά χτυπήστε το μείγμα προς τα κάτω ώστε να απλωθεί καλά το μείγμα. Αν φοβάστε ότι το μείγμα θα ξεχειλίσει από τα τοιχώματα της φόρμας τότε τυλίξτε πολύ καλά τη φόρμα με καλής ποιότητας αλουμινόχαρτο.
Τοποθετείστε τη φόρμα μέσα στο ταψί και γεμίστε με νερό μέχρι τη μέση. Ψήστε για 60-65 λεπτά.
Κλείστε τον φούρνο και αφήστε μισάνοιχτη την πόρτα του. Αφήστε το cheesecake να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρετε το από τον φούρνο.
Αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και στη συνέχεια περάστε με ένα μαχαίρι την περίμετρο του cheesecake ώστε να το ξεφορμάρετε καλά.
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και τοποθετείστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Μόλις κρυώσει γαρνίρετε με την έτοιμη σαντιγί ομοιόμορφα.
Χοντροκόβετε τα υπόλοιπα μπισκότα oreo και απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από το cheesecake.
Διαφήμιση
Διαφήμιση