Συνταγή για ένα υπέροχο cheesecake με μπανάνες που θα αγαπήσετε μόλις το γευτείτε!
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και το ενώνετε με τα μπισκότα ανακατεύοντας με τα χέρια.
- Σε μία μετρίου μεγέθους ταρτιέρα στρώνετε το μείγμα των μπισκότων ομοιόμορφα πιέζοντας με το χέρι σας.
- Βάζετε τη βάση στο ψυγείο και ετοιμάζετε την κρέμα.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τις μπανάνες με το χυμό λεμονιού.
- Χτυπάτε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος ώσπου να αφρατέψει και προσθέτετε το μασκαρπόνε, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Χτυπάτε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη κρέμα.
- Βγάζετε τη βάση της τάρτας από το ψυγείο, μοιράζετε τις μπανάνες και από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα την κρέμα.
- Αφήνετε το γλυκό για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας με κουβερτούρα, που θα την τρίψετε στο χοντρό τρίφτη, όσο ακόμη είναι κρύο.
Προαιρετικά, προτού στρώσετε τις μπανάνες, τις περνάτε για 2 λεπτά από καυτό αντικολλητικό τηγάνι με 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη.
Για να αφαιρέσετε τους σπόρους της βανίλιας, χαράξτε το λοβό κατά μήκος στα δύο και βγάλτε τους ξύνοντας με τη λάμα του μαχαιριού.
Πηγή: imommy.gr