Συνταγή για ένα υπέροχο cheesecake με μπανάνες που θα αγαπήσετε μόλις το γευτείτε!
Για τη βάση θα χρειαστείτε
- 200 γρ. μπισκότα κανέλας
- 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Για την κρέμα θα χρειαστείτε
- 2 μπανάνες, σε ροδέλες
- χυμό από 1 λεμόνι
- 150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 250 γρ. τυρί, μασκαρπόνε
- 1 λοβό βανίλιας (οι σπόροι) ή 2 βανιλίνες
- 50 γρ. ζάχαρη
- κουβερτούρα για το στόλισμα
Εκτέλεση
- Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και το ενώνετε με τα μπισκότα ανακατεύοντας με τα χέρια.
- Σε μία μετρίου μεγέθους ταρτιέρα στρώνετε το μείγμα των μπισκότων ομοιόμορφα πιέζοντας με το χέρι σας.
- Βάζετε τη βάση στο ψυγείο και ετοιμάζετε την κρέμα.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τις μπανάνες με το χυμό λεμονιού.
- Χτυπάτε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος ώσπου να αφρατέψει και προσθέτετε το μασκαρπόνε, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Χτυπάτε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη κρέμα.
- Βγάζετε τη βάση της τάρτας από το ψυγείο, μοιράζετε τις μπανάνες και από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα την κρέμα.
- Αφήνετε το γλυκό για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας με κουβερτούρα, που θα την τρίψετε στο χοντρό τρίφτη, όσο ακόμη είναι κρύο.
Προαιρετικά, προτού στρώσετε τις μπανάνες, τις περνάτε για 2 λεπτά από καυτό αντικολλητικό τηγάνι με 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη.
Για να αφαιρέσετε τους σπόρους της βανίλιας, χαράξτε το λοβό κατά μήκος στα δύο και βγάλτε τους ξύνοντας με τη λάμα του μαχαιριού.
Πηγή: imommy.gr
Διαφήμιση