Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Cheesecake με κανταΐφι

Μια τέλεια και πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε ένα υπέροχο  cheesecake με κανταΐφι αντί για μπισκότο! Μια συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Για το cheesecake με κανταΐφι θα χρειαστείτε

  • 800 γρ. ‏τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. ‏σταφίδες
  • 450 γρ. (1 πακέτο) ‏φύλλο κανταΐφι
  • 300 γρ. ‏βούτυρο αγελάδος soft, λιωμένο (αυτό που πωλείται σε κεσεδάκι, όχι σε χαρτί, αλλά όχι μαργαρίνη)

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

  • 300 γρ. ‏ζάχαρη
  • 200 γρ. ‏νερό
  • 50 γρ. ‏γλυκόζη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε πολύ καλά με μια κουτάλα το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τις σταφίδες.
  2. Αφρατεύετε με τα χέρια μας πολύ καλά το κανταΐφι, για να ξεχωρίσουν οι ίνες του και το ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο.
  3. Στρώντεε το μισό κανταΐφι σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. και το πιέζετε προς τα κάτω. Απλώνετε από πάνω την κρέμα τυριού και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι, το οποίο πιέζετε ελαφρώς προς τα κάτω.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C-180°C και ψήνετε το γλυκό για 1 ώρα και 10 λεπτά. Αμέσως πριν το βγάλετε από το φούρνο, ετοιμάζετε και το σιρόπι.

Για το σιρόπι

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε όλα μαζί τα υλικά για 1 λεπτό (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
  2. Βγάζετε το τσίζκεϊκ από το φούρνο και το περιχύνετε αμέσως με το ζεστό σιρόπι.
  3. Αφήνετε κατά μέρος να κρυώσει (για 4-6 ώρες) και κόβετε σε κομμάτια.

Συνταγή cheesecake με κανταΐφι

Πηγή: steliosparliaros.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend