Cheesecake με κανταΐφι
Μια τέλεια και πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε ένα υπέροχο cheesecake με κανταΐφι αντί για μπισκότο! Μια συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε πολύ καλά με μια κουτάλα το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τις σταφίδες.
- Αφρατεύετε με τα χέρια μας πολύ καλά το κανταΐφι, για να ξεχωρίσουν οι ίνες του και το ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο.
- Στρώντεε το μισό κανταΐφι σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. και το πιέζετε προς τα κάτω. Απλώνετε από πάνω την κρέμα τυριού και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι, το οποίο πιέζετε ελαφρώς προς τα κάτω.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C-180°C και ψήνετε το γλυκό για 1 ώρα και 10 λεπτά. Αμέσως πριν το βγάλετε από το φούρνο, ετοιμάζετε και το σιρόπι.
Για το σιρόπι
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε όλα μαζί τα υλικά για 1 λεπτό (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
- Βγάζετε το τσίζκεϊκ από το φούρνο και το περιχύνετε αμέσως με το ζεστό σιρόπι.
- Αφήνετε κατά μέρος να κρυώσει (για 4-6 ώρες) και κόβετε σε κομμάτια.
Συνταγή cheesecake με κανταΐφι
Πηγή: steliosparliaros.gr