Σας περίσσεψαν μελομακάρονα από τις γιορτές και δε θέλετε να τα πετάξετε; Αυτή είναι η τέλεια συνταγή για να τα αξιοποιήσετε! Υπέροχο cheesecake με βάση από μελομακάρονα που θα εντυπωσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας.
ΥΓ: Δύσκολο να φανταστούμε βέβαια πώς σας περίσσεψαν μελομακάρονα! 🙂
[ingredients]
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε τη βάση για το cheesecake ζεσταίνοντας το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Τρίβετε τα μελομακάρονα μπλέντερ και τα ανακατεύετε με το βούτυρο. Στρώνετε το μείγμα σε μία φόρμα με κινητά τοιχώματα και πιέζετε για να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει.
- Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το αλάτι και το εβαπορέ και χτυπάτε με το σύρμα. Αφού το μείγμα ζεσταθεί, χωρίς να βράσει, ρίχνετε τις ζελατίνες στραγγισμένες και ανακατεύετε να διαλυθούν καλά . Αφήνετε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
- Χτυπάτε το τυρί κρέμα στο μίξερ να γίνει σαν κρέμα και το ανακατεύετε μαζί με το λικέρ και το μείγμα κρόκων – γάλακτος και ζελατίνης. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για να γίνει σφιχτή και ανακατεύετε τη μισή με το μείγμα τυριού.
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνετε και αυτά στο μείγμα του τυριού με απαλές κινήσεις. Αδειάζετε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Κόβετε το cheesecake σε τριγωνικά κομμάτια γαρνίρετε με το βύσσινο (προαιρετικά) και την υπόλοιπη σαντιγί και σερβίρετε.
Συνταγή για cheesecake με μελομακάρονα
Μπορείτε να δείτε και άλλες συνταγές με leftovers (περισσευούμενα φαγητά) εδώ.
Διαφήμιση