Ένα υπέροχο cheesecake στο οποίο τα κύρια συστατικά που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι το μέλι και το ανθότυρο.
Για τη βάση θα χρειαστείτε
- 150 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
- 50 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα θα χρειαστείτε
- 450 γρ. ανθότυρο
- 50 γρ. μέλι
- 3 αυγά
- 1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
Εκτέλεση
- Τρίβετε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μπρίκι.
- Ανακατεύετε καλά με τα χέρια μας τα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώντεε ομοιόμορφα στον πάτο μιας ταρτιέρας ή σε ατομικά φορμάκια τάρτας.
- Ανακατεύετε καλά το ανθότυρο με το μέλι, τα αυγά και την κανέλα.
- Απλώνετε το μείγμα πάνω στα μπισκότα.
- Ψήνετε για 30 λεπτά.
Tips: Σερβίρετε το τσιζκέικ με σιρόπι από οποιοδήποτε γλυκό κουταλιού ή με μαρμελάδα μήλο ή βερίκοκο κατά προτίμηση, που θα διαλύσετε σε χαμηλή φωτιά με 3 κ.σ. νερό.
Τρώγεται, όμως, και σκέτο, πασπαλισμένο με κανέλα.
Συνταγή για cheesecake με μέλι και ανθότυρο
Πηγή: imommy.gr
Διαφήμιση