Cheesecake ψυγείου σοκολάτα
Ένα πραγματικά φανταστικό cheesecake ψυγείου για τους λάτρεις της σοκολάτας! Κάθε δροσερή μπουκιά του θα σας γεμίσει τον ουρανίσκο με υπέροχη σοκολατένια γεύση. Ένα λαχταριστικό και σχετικά εύκολο cheesecake…
[ingredients]
[ingredients2]
[ingredients3]
Εκτέλεση
- Για τη βάση: Περνάτε τα μπισκότα, τη ζάχαρη και τη σοκολάτα από το μούλτι. Προσθέτετε το βούτυρο και το ανακατεύετε κι αυτό. Το μείγμα θα μοιάζει με άμμο.
- Αδειάζετε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ διαμέτρου. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού στρώνετε καλά τον πάτο της φόρμας. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο.
- Για τη γέμιση: Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάτε το τυρί κρέμα για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη, την κρέμα και τη βανίλια.
- Τέλος, προσθέτετε τη σοκολάτα και χτυπάτε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρετε μια όμορφη αφράτη κρέμα. Αδειάζετε προσεκτικά τη γέμιση μέσα στην φόρμα. Καλύπτετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
- Σερβίρετε σε κομμάτια, γαρνίροντας με λιωμένη σοκολάτα και αν θέλετε και επιπλέον σοκολάτα σε κομματάκια.
Χρήσιμη συμβουλή για το κόψιμο του cheesecake:
Καλό είναι να καθαρίζουμε το μαχαίρι μας πριν κόψουμε κάθε κομμάτι, να το βουτάμε σε καυτό νερό και να το σκουπίζουμε με ένα πανί.
Συνταγή για cheesecake ψυγείου σοκολάτα
Πηγή: glikessintages.gr