Cheesecake σοκολάτα – κεράσι
Ένα μοναδικό πραγματικά cheesecake! Με κύρια συστατικά τη σοκολάτα και το κεράσι θα αποτελέσει μια αγαπημένη συνταγή γλυκού για μικρούς και μεγάλους. Γρήγορο και σχετικά εύκολο στην παρασκευή του!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Βουτυρώστε μια αποσπώμενη φόρμα βάθους 5εκ. και ακτίνας 24εκ. . Χτυπήστε τα μπισκότα σε ένα μίξερ μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε πολύ καλά. Ρίξτε το μείγμα σας στη βάση, πιέστε το ώστε να απλωθεί και να εφαρμόσει καλά και ύστερα αγού την καλύψετε με μια μεμβράνη βάλτε την για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Χτυπήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας ένα μίξερ. Προσθέστε τα αυγά ένα – ένα κάθε φορά και ανακατέψτε καλά. Κατόπιν προσθέστε το κακάο και το γιαούρτι και ανακατέψτε τα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί πλήρως. Τέλος προσθέστε στο μείγμα τα κεράσια και ρίξτε το πάνω από τη βάση των μπισκότων, απλώνοντας το απαλά.
- Ψήστε το cheesecake για 35-40 λεπτά. Σβήστε το φούρνο και αφήστε το cheesecake να κρυώσει μέσα σε αυτόν, με την πόρτα ελαφρώς ανοιχτή. Για το γαρνίρισμα προσθέστε μερικά ακόμα κεράσια και πασπαλίστε με χάζαρη άχνη!
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: taste.com.au