Ένας σοκολατένιος πειρασμός στο πιάτο σας! Αυτό είναι το cheesecake σοκολάτας και είμαστε σίγουροι πως δύσκολα θα μπορέσει κανείς να του.. αντισταθεί.
Πάμε να δούμε τώρα τη συνταγή.
Για τη βάση θα χρειαστείτε
- 50 γραμμάρια φουντούκια καβουρδισμένα και τριμμένα
- 110 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive
- 25 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος λιωμένο
Για τη γέμιση θα χρειαστείτε
- 340 γραμμάρια κουβερτούρα
- 60 γραμμάρια άχνη
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 αυγά
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 250 γραμμάρια μασκαρπόνε
Για το γλάσο θα χρειαστείτε
- 80 γραμμάρια κουβερτούρα
- 80 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 40 γραμμάρια φουντούκια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνετε καλά μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο πάτο(ή τσέρκι) 20 εκ.
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, αμύγδαλα μαζί με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας και καλύπτετε τον πάτο.
- Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.
- Χτυπάτε καλά τα αυγά με τα τυριά, την άχνη και τη βανίλια και προσθέτετε και τη σοκολάτα.
- Ρίχνετε το μείγμα στη βάση και ψήνετε περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πήξει κάπως η γέμιση, αλλά στη μέση να μοιάζει ακόμα λίγο υγρή.
- Αφήνετε να κρυώσει καλά και καλύπτετε με γλάσο σοκολάτας:
- Βράζετε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε στη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύετε καλά, να λιώσει η σοκολάτα.
- Πασπαλίζετε με τα χοντροκομμένα φουντούκια.
- Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες πριν σερβίρετε.
Πηγή: newsbeast.gr
Διαφήμιση