Ένας σοκολατένιος πειρασμός στο πιάτο σας! Αυτό είναι το cheesecake σοκολάτας και είμαστε σίγουροι πως δύσκολα θα μπορέσει κανείς να του.. αντισταθεί.
Πάμε να δούμε τώρα τη συνταγή.
[ingredients]
[ingredients2]
[ingredients3]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνετε καλά μια μεταλλική φόρμα με αποσπώμενο πάτο(ή τσέρκι) 20 εκ.
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα, αμύγδαλα μαζί με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας και καλύπτετε τον πάτο.
- Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.
- Χτυπάτε καλά τα αυγά με τα τυριά, την άχνη και τη βανίλια και προσθέτετε και τη σοκολάτα.
- Ρίχνετε το μείγμα στη βάση και ψήνετε περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πήξει κάπως η γέμιση, αλλά στη μέση να μοιάζει ακόμα λίγο υγρή.
- Αφήνετε να κρυώσει καλά και καλύπτετε με γλάσο σοκολάτας:
- Βράζετε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε στη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύετε καλά, να λιώσει η σοκολάτα.
- Πασπαλίζετε με τα χοντροκομμένα φουντούκια.
- Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες πριν σερβίρετε.
Πηγή: newsbeast.gr
Διαφήμιση