Cheesecake με στέβια και σως φράουλας
Ένα από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων, το cheesecake, σε μια συνταγή με πολύ λίγες θερμίδες. Λαχταριστό cheesecake με στέβια και σως φράουλας για απόλαυση χωρίς ενοχές!
Μην χάσεις τις 15 τέλεια γλυκά διαίτης που συγκεντρώσαμε για εσένα!
Και για όσους θέλουν γενικά συνταγές με λίγες θερμίδες, είτε αλμυρές είτε γλυκές, έχουμε ολόκληρη κατηγορία για συνταγές διαίτης!
Cheesecake με στέβια και σως φράουλας
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος55 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 10 Λεπτά
- Μερίδες6
Για το cheesecake με στέβια και σως φράουλας θα χρειαστείτε
Υλικά για τη βάση του cheesecake
- 1 πακέτο αλεσμένα μπισκότα ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα μήλο (προαιρετικά)
- 1/16 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα
Υλικά για το cheesecake
- 400 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 2 φλιτζάνια 2% γιαούρτι
- 10 γραμμάρια σκόνη στέβια
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για τη σως φράουλας
- 250 γραμμάρια φράουλες
- 3 γραμμάρια στέβια σκόνη
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 50 γραμμάρια νερό
Εκτέλεση
Για τη βάση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη σάλτσα μήλου, το αλάτι, και το εκχύλισμα βανίλιας.
Προσθέστε γάλα αμυγδάλου, και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο ταψί και πιέζετε με τα χέρια σας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 18 λεπτά.
Για το cheesecake
Ενώ η κρούστα είναι στο φούρνο, στο κάδο του μίξερ ανακατέψτε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, στέβια, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει λείο.
Προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε ξανά.
Βγάζετε από το φούρνο τη βάση και χύνετε το μείγμα, ψήνετε το cheesecake για 35 στους 160 βαθμούς.
Αφήνετε να κρυώσει καλά 2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρετε με σως φράουλα.
Για τη σως φράουλας
Βάζετε τις καθαρισμένες φράουλες σε κατσαρόλα με το νερό και αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.
Μέσα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι απλώνετε ένα διπλό τουλπάνι.
Ρίχνετε μέσα τις φράουλες με τον χυμό και τις πατάτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Στον χυμό που έμεινε από το στύψιμο προσθέτετε τη στέβια και βράζετε για τρία λεπτά.
Βγάζετε το σιρόπι από την φωτιά και αφαιρείτε τον αφρό.
Πηγή: newsbeast.gr