Μια υπέροχη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου για να φτιάξετε το… ελληνικό cheesecake με σύκα!
Και για μετά, συγκεντρώσαμε τις 20 καλύτερες συνταγές για cheesecake!
Ελληνικό cheesecake με σύκα
- Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος50 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 20 Λεπτά
- Μερίδες8
Για το cheesecake με σύκα θα χρειαστείτε
Υλικά για τη βάση
- 150 γρ. παξιμάδια κρίθινα, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδος soft, λιωμένο
- 30 γρ. + επιπλέον για το πασπάλισμα ζάχαρη άχνη
Υλικά για την κρέμα
- 1 κιλό ανθότυρο
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 αυγά
Υλικά για τα σύκα
- 200 γρ. ξερά σύκα, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
- 1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα του
- 1 τεμ. κανέλα
Εκτέλεση
Για τα σύκα
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και την κανέλα.
Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση το μείγμα, προσθέτετε τα σύκα.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για περίπου 25-30 λεπτά.
Αφήνετε τα σύκα να κρυώσουν.
Για τη βάση
Ανακατεύετε τα τριμμένα παξιμάδια με το λιωμένο βούτυρο και την άχνη ζάχαρη.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί.
Το απλώνετε και το πιέζετε πολύ καλά, να γίνει μια συμπαγής βάση.
Για την κρέμα
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ανθότυρο με τη ζάχαρη άχνη πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη, προσθέτοντας και τα αυγά ένα-ένα.
Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το απλώνετε πάνω από τη βάση.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160◦C – 170◦C.
Ψήνετε το τσίζκεϊκ για 45-50 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει, ξεφορμάρετε και απλώνετε στην επιφάνεια τα σύκα.
Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Πηγή: steliosparliaros.gr