Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Χοιρινά μπιφτεκάκια ζυμωμένα με πατάτα

Η καινοτομία της συνταγής είναι η πατάτα που κάνει τα μπιφτέκια μας αφράτα.

Για τα χοιρινά μπιφτεκάκια ζυμωμένα με πατάτα θα χρειαστείτε

  • 600 γρ. ‏χοιρινό κιμάς από μπούτι
  • 1 ‏μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 ‏μεσαίου μεγέθους πατάτα, κατά προτίμηση βιολογική, ξεφλουδισμένη και τριμμένη στο χοντρό τμήμα του τρίφτη
  • 1 ‏ντοματάκι από κονσέρβα, πολτοποιημένο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ‏φρέσκια πιπερόριζα, τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ‏κοφτή γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλιά του γλυκού ‏ξερή ρίγανη, τριμμένη (ή 2 κουτ. γλυκού φρέσκια, ψιλοκομμένη) 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 50 ml ‏ελαιόλαδο
  • ‏αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με τα αρωματικά (πιπερόριζα, πάπρικα, ρίγανη) και το κρεμμύδι και ζυμώνουμε ελαφρά.
  2. Σπάτε μέσα στο μείγμα το αυγό, ανακατεύετε, προσθέτουμε την πατάτα, το ντοματάκι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε το μείγμα του κιμά καλά και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει λίγο.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 – 220° C.
  4. Κατόπιν λαδώνετε ένα μεγάλο ταψί, πλάθουμε μπιφτέκια (περίπου 10 – 12 τεμάχια μέτριου μεγέθους), τα βάζετε στο ταψί και τα ψήνετε για περίπου 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  5. Σερβίρετε τα μπιφτέκια με ψητές πίτες και ντοματίνια, κομμένα στη μέση, πασπαλισμένα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, περιχυμένα με ελαιόλαδο.
  6. Συνοδεύετε επίσης με γιαούρτι, πράσινη σαλάτα και για τα παιδιά μια τηγανιά πατάτες.

xoirina-mpiftekakia

Πηγή: gastronomos.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend