Χοιρινά μπιφτέκια ζυμωμένα με πατάτα
Αυτά τα χοιρινά μπιφτέκια είναι διαφορετικά απ’ ό,τι έχετε δοκιμάσει ως τώρα και θα το διαπιστώσετε καθώς θα εκτελείτε τη συνταγή!
Μη τα φοβηθείτε , θα βγουν εκπληκτικα ωραία !!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με τα αρωματικά (πιπερόριζα, πάπρικα, ρίγανη) και το κρεμμύδι και ζυμώνετε ελαφρά.
- Σπάτε μέσα στο μείγμα το αυγό, ανακατεύετε, προσθέτετε την πατάτα, το ντοματάκι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε το μείγμα του κιμά καλά και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει λίγο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 – 220° C. Κατόπιν λαδώνετε ένα μεγάλο ταψί, πλάθετε μπιφτέκια (περίπου 10 – 12 τεμάχια μέτριου μεγέθους), τα βάζετε στο ταψί και τα ψήνετε για περίπου 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
- Σερβίρετε τα μπιφτέκια με ψητές πίτες και ντοματίνια, κομμένα στη μέση, πασπαλισμένα με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, περιχυμένα με ελαιόλαδο. Συνοδεύετε επίσης με γιαούρτι, πράσινη σαλάτα και για τα παιδιά μια τηγανιά πατάτες.
Πηγή: kathimerini
Η πατάτα να είναι βρασμένη η ωμή???
Καλησπέρα Αντώνη. Την πατάτα τη τρίβεις ωμή.