Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Μπισκότα δεντράκια κανέλας
Άλλη μια λιχουδιά για τα χριστούγεννα που θα κερδίσει τόσο σε αισθητική όσο και σε γεύση !
Για τα μπισκότα δεντράκια θα χρειαστείτε :
- 3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. βούτυρο ανάλατο
- 3/4 του φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/4 του φλ. ( 9 μέρη ζάχαρη - 1 μέρος κανέλα ) κανέλα-ζάχαρη
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C. Τοποθετείτε στα ταψιά που θα ψήσετε χαρτί ψησίματος.
- Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το αφήνετε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ηλεκτρικού μίξερ χτυπάτε σε κρέμα το βούτυρο, τη ζάχαρη , το μείγμα κανέλας-ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτε το αυγό. Συνεχίζετε προσθέτοντας σε 3 δώσεις το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Πλάθετε (με αλευρωμένο πλάστη) τη ζύμη σε καλά αλευρωμένο πάγκο ώστε να έχει πάχος 0,6 εκ. μέχρι να «φύγουν» όλα τα γρομπαλάκια.
- Όταν η ζύμη είναι λεία την στρώνετε και με κουπάτ σε σχήμα δέντρου σχηματίζετε τα δεντράκια. Μόλις τελειώσετε τα τοποθετείτε στα ταψιά που έχετε ετοιμάσει κι από κει στη κατάψυξη για 5-10 λεπτά πριν ψήσετε προκειμένου να παραμείνει σταθερό το σχήμα τους.
- Ψήνετε για 9-12 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Τα αφήνετε να κρυώσουν πάνω στα ταψιά για 3 λεπτά και στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε μια σχάρα να κρυώσουν. Διακοσμείτε με γλάσσο (royal icing).
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: bakeat350.blogspot.gr
Διαφήμιση